Володимир Білодід: навчально-оздоровчий табір «Політехнік-2» – прекрасне місце для різнопланових заходів

Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
Володимир Білодід

Одним із перших навчально-оздоровчих таборів, які заснував наш університет, є «Політехнік-2» у Славському, що за 120 кілометрів від Львова, де вже не одне десятиліття організовують якісний і колоритний відпочинок у горах.

«Політехнік-2» має чотири корпуси, де одночасно можна розмістити близько ста двадцяти осіб. У них створено максимально комфортні умови, які задовольнять основні потреби відпочивальників. Вигляд, наповнення й інфраструктуру навчально-оздоровчого табору постійно оновлюють. За останні роки тут перебудували два житлові корпуси та їдальню. Це дає змогу приймати більше людей і забезпечувати їм смачне й корисне харчування.

Разом із досить великими планами щодо розширення місткості бази, функціоналу та інфраструктури тут серйозно підходять до облагородження території. У «Політехніку-2» облаштовують ставки, нові альтанки, квітники. Довершують затишну атмосферу так звані екостежки зі стендами та плакатами, на яких розмістять інформацію про Карпати, природу, правила поведінки в лісі.

– Пріоритетний напрям діяльності НОТ «Політехнік-2» – дитячі табори. Це велика відповідальність перед батьками, державою. Діти їдуть звідси завжди задоволені, а отже, задоволені і їхні батьки. Під час заїзду я показую їм усю територію, корпуси. Важливо, щоб вони знали, що їхні діти в надійних руках і житимуть у прекрасних умовах. Щоліта ми приймаємо 3–5 змін дітей віком від 6 до 16 років. Відпочивальники переважно з родин науково-педагогічного складу Львівської політехніки, та приїжджають також дітлахи з усієї України. Були такі зміни, коли одночасно в нас відпочивали із 16 областей нашої країни. Такі заїзди особливо цікаві дітям, бо вони обмінюються досвідом, спілкуються, заводять нових друзів. Програма відпочинку впродовж дня дуже насичена. Якість відпочинку – це заслуга вихователів-аніматорів та колективу бази, які хочуть і люблять працювати з дітьми. Вихователі – студенти Дрогобицького педагогічного університету. В нас проходять практику й працюють, – розповідає директор навчально-оздоровчого табору «Політехнік-2» Володимир Білодід.

Також тут мають змогу відпочивати студенти та працівники Львівської політехніки. Нині добудовують новий котедж і планують звести ще кілька. Хочуть створити невеликий куточок із трьома котеджами, щоб збільшити кількість відпочивальників, адже влітку, коли працюють дитячі табори, менше місць для дорослих. Серед дорослих дуже популярний гірськолижний відпочинок, бо Славське – один із найбільших зимових курортів України.

– У нас є дві гори – Політехнік і Грабовець, але до другої немає гарно облаштованого під’їзду, тому вона популярна не в повному обсязі. Якщо ж говорити про гору Політехнік, то не так давно вона була однією з найпотужніших серед пристосованих для лижників-початківців, адже довжина траси – всього 700 метрів. Усі відпочивальники під час свого перебування в нас постійно піднімаються на гору, бо стоїть вона лише за 100 метрів від бази. Також ця гора відкрита для загального користування, і кожен, хто бажає, може оплатити підйом і покататися. Хочемо передовсім осучаснити й поліпшити інфраструктуру та відпочинок, тому в найближчих планах щодо модернізації гірськолижного підйомника – встановити освітлення, музику, щоб привабити більше людей. Це дасть нам змогу складати належну конкуренцію приватним курортам і підйомникам, яких у Славському чимало. Також ми плануємо закупити обладнання для створення штучного снігу, але то дороге задоволення, ведемо розмову про це як із керівництвом Політехніки, так і з міською владою, – ділиться планами Володимир Білодід.

«Політехнік-2» – це ще й прекрасне місце для різнопланових заходів. Тут облаштовано дві конференц-зали для конференцій, симпозіумів, пленерів. Вони популярні не тільки в межах Політехніки чи навіть Львівської області, а й приймають міжнародні конференції. Володимир Петрович також зауважив, що база готова і до проведення спортивних заходів, для цього активно розвивають інфраструктуру, закінчують обладнувати футбольне поле, працюють баскетбольний, волейбольний, два гімнастичні майданчики. Тож запрошують команди Львівської політехніки саме тут організовувати тренувальні збори й відпочинок.
 

Добірка світлин – у матеріалі Ідеальний вибір для відпочинку в горах – навчально-оздоровчий табір «Політехнік 2».