Ідеальний вибір для відпочинку в горах – навчально-оздоровчий табір «Політехнік 2»

Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
У таборі «Політехнік 2»

Навчально-оздоровчий табір «Політехнік 2» – це прекрасне місце для відпустки, оздоровлення та зустрічі з природою. Цьому сприяє локація бази – популярний гірськолижний курорт Славське, що за 120 кілометрів від Львова, в самому серці Карпат.

База розташована в лісі, подалі від забрудненого повітря. Всі активності, які тут пропонують відпочивальникам, спрямовані на знайомство з Карпатами – влітку тут можна підкорювати вершини гір, а взимку – кататися на засніжених спусках. База має розвинену інфраструктуру, ставки з рибою.

Територія «Політехнік 2» розміщується на понад 6 гектарах. Для відпочивальників тут побудовано 4 корпуси, які одночасно можуть прийняти до 120 людей. Крім цього тут розташовані альтанки, де можна відпочити протягом дня, та спортивні майданчики для різних видів фізичної активності. Гордістю бази є футбольне поле, паралельно функціонують баскетбольне, волейбольне поля, два гімнастичні майданчики. У планах – спорудження великого багатофункціонального спортивного корпусу з басейном та спортзалом. Керівництво табору має надію, що команди Львівської політехніки в майбутньому організовуватимуть у «Політехнік 2» свої навчально-тренувальні збори.

Особливість бази, вагома частка діяльності – оздоровлення дітей у дитячому таборі, який функціонує тут протягом літа. До їх відпочинку тут підходять дуже грамотно: вожаті – майбутні педагоги з Дрогобицького педагогічного університету, лікарі –спеціалісти з районного центру, кухарі – професіонали, які працюють за високими стандартами якості на новітньому обладнанні. Дозвілля дітей наповнюють максимально різноманітним заняттям: походи в гори, конкурси талантів, патріотичні, мотиваційні та інформативні заходи.

Навчальна функція бази – це різноманітні конференції, симпозіуми, семінари. З цією метою базу використовує не тільки Львівська політехніка – велика кількість різних установ та організацій Львівщини також організовують тут різнопланові заходи. Приймають тут конференції й міжнародного рівня. Також на базі «Політехнік 2» студенти-геодезисти, будівельники та фармацевти проходять навчальну та виробничу практики, в межах якої вони відпрацьовують свої теоретичні знання на реальних об’єктах.

Впродовж року «Політехнік 2» приймає й студентів та викладачів Львівської політехніки. Для комфортного поселення поруч із корпусами готельного типу додатково зводять невеликі котеджі. Вони розраховані на невелику кількість людей, що дозволяє відпочити від перенаселеного міста, його метушні. Приїжджають сюди також для того, щоб покататися на лижах. Для цього база обладнала бугельний підйомник на горі Політехнік, який користується популярністю серед тих, хто прагне опанувати спускання на лижах.

Незважаючи на всі плюси бази, не варто провадити там весь свій відпочинок – є змога урізноманітнити його, а саме відвідати Славське та найближчі міста. Вони зачаровують насамперед природою, це не дивно, адже Карпати – чи не найбільш мальовничий куточок України. Тут з повагою ставляться до традицій, минулого краю, зберігають його, й експонують у музеях. Збережено чимало й історичних та архітектурних пам’яток. Тому однозначно варто відвідати місця, де збереглися згадки про історію Сколівщини – унікальний бойківський край.

У таборі «Політехнік 2» У таборі «Політехнік 2» У таборі «Політехнік 2» У таборі «Політехнік 2» У таборі «Політехнік 2» У таборі «Політехнік 2» У таборі «Політехнік 2» У таборі «Політехнік 2» У таборі «Політехнік 2» У таборі «Політехнік 2» У таборі «Політехнік 2» У таборі «Політехнік 2» У таборі «Політехнік 2» У таборі «Політехнік 2» У таборі «Політехнік 2» У таборі «Політехнік 2» У таборі «Політехнік 2» У таборі «Політехнік 2» У таборі «Політехнік 2» У таборі «Політехнік 2» У таборі «Політехнік 2»