Відійшов у вічність професор кафедри хімічної технології переробки нафти та газу Василь Шевчук

Кафедра хімічної технології переробки нафти та газу
Василь Шевчук

Колектив Інституту хімії та хімічних технологій Національного університету «Львівська політехніка» висловлює щирі співчуття рідним, друзям, колегам та знайомим із приводу смерті доктора технічних наук, академіка Української нафтогазової Академії, професора кафедри хімічної технології переробки нафти та газу Василя Устиновича Шевчука.

Впродовж багатьох років Василь Устинович очолював кафедру аналітичної хімії, а згодом – кафедру хімічної технології переробки нафти та газу Львівського політехнічного інституту (зараз – Національний університет «Львівська політехніка»). Видатний вчений, педагог, громадський діяч, винахідник, що відомий своїми дослідженнями в Україні та поза її межами.

Василь Устинович отримав вагомі наукові та практичні результати в галузі хімії та технології переробки вуглеводнів і їх похідних. Йому належить понад 300 наукових та методичних праць, більше 70 патентів та авторських свідоцтв на винаходи. Під керівництвом видатного професора захищено 16 кандидатських дисертацій.

Василь Устинович прожив гідне та сповнене напруженої наукової роботи життя, назавжди залишаючись прикладом справедливої та хорошої людини, відданої роботі й колективу.

Видатний професор відійшов у Вічність 27 жовтня 2023 року на 96-му році життя, а його смерть стала непоправною втратою для всіх, хто знав та пам’ятав Василя Устиновича.

Царство небесне! Вічна та світла пам’ять!