Відбувся організований кафедрою МІ вебінар «Шкільна медіація: мирне врегулювання конфліктів»

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Заставка вебінарів

18 травня 2021 року на платформі Google Meet відбувся вебінар на тему «Шкільна медіація: мирний спосіб вирішувати конфлікти», організований кафедрою міжнародної інформації Національного університету «Львівська політехніка», на якому були присутні: директор Оксана Клепуц та учні Козівського ОНЗЗСО І–ІІІ ст. – ліцею; директор Олександра Дмитрух та учні Сколівської ЗОШ І–ІІІ ст., директор Галина Статутяк та учні Тухлянського ОНЗЗСО І–ІІІ ст. – гімназії, а також керівник та вихованці Кропивницького ЦДЮТ. Вебінар тривав 2 години.

Тренер Марія Павлюх – викладачка кафедри міжнародної інформації, кандидат наук із соціальних комунікацій, журналістка та громадська діячка – ознайомила присутніх із видами медіації, національними інститутами медіації (джигірами – Пакистан, аксакали – країни Великого Степу, старійшини – у племенах). Лекторка здійснила історичну ретроспективу медіації у світі, а також медіації в Україні (княжої, козацької доби). Тренерка розповіла про поширення інституту медіації у провідних країнах світу.

Опісля частина вебінару була присвячена висвітленню теми шкільної медіації: що це за явище, як працюють шкільні медіатори, які принципи шкільної медіації, які методи застосовують шкільні медіатори для конфліктуючих учнів.

Для унаочнення самої процедури Марія Павлюх запропонувала переглянути фільм про шкільну медіацію (медіацію однолітків) і вміння залагоджувати конфлікти мирним способом.

Лекторка розповіла про українські та світові центри медіаторів та навчання професії медіатора.

Наприкінці вебінару Марія Павлюх наголосила, що бути людяною людиною, активним маленьким громадянином своєї країни, робити добро, здійснювати волонтерські ініціативи – це те, що потребує наша сучасність і наша держава.

Для учасників вебінару та всіх охочих – навчальні слайди і фільм.
 

Функції медіації Використання медіації Медіація як предмет Заставка вебінарів