Науковці з НТШ зустрілися у Політехніці: відбулися звітні збори Наукового товариства імені Тараса Шевченка

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
на зборах Наукового товариства ім. Тараса Шевченка

Щорічно в першу суботу грудня відбуваються загальні звітні збори Наукового товариства ім. Тараса Шевченка. Цьогоріч 1 грудня вже вчетверте вони проходили у Львівській політехніці.

У межах конференції науковці обговорили не лише діяльність Товариства (звітував голова НТШ в Україні Роман Кушнір), а й заглибилися в тему загальнодержавного масштабу. Зокрема торкнулися таких тем: Андрій Гречило «Українські національні символи: походження, історія, міфи», Зоя Баран «ЗУНР у символічному просторі Львова», Іван Сварник «Козаки й Московія (до 400-річчя походу Петра Сагайдачного на Москву)», Надія Супрун-Яремко «Українці Кубані: історія і національно-культурний процес», Роман Гладишевський «Симетрія і порядок очима кристалохіміка». А також презентували проект «Жінка в науці».

– У Політехніці є багато дійсних членів НТШ. За підтримки ректора нашого університету професора Юрія Бобала до діяльності Товариства долучилося багато політехніків. Загалом у комісії НТШ – понад 30 професорів. Знаємо, що й рідні Юрія Ярославовича в своєму смт. Дунаїв були активними членами НТШ, – розповів один із заступників голови НТШ, член президії цього Товариства, проректор Львівської політехніки професор Дмитро Федасюк.

на зборах Наукового товариства ім. Тараса Шевченка на зборах Наукового товариства ім. Тараса Шевченка на зборах Наукового товариства ім. Тараса Шевченка на зборах Наукового товариства ім. Тараса Шевченка на зборах Наукового товариства ім. Тараса Шевченка на зборах Наукового товариства ім. Тараса Шевченка на зборах Наукового товариства ім. Тараса Шевченка на зборах Наукового товариства ім. Тараса Шевченка