У фіналі боротимуться чотири команди: відбулися півфінали студентського фестивалю КВК «Осінь Політехніки»

Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»
фестиваль КВК «Осінь Політехніки»

24 і 26 жовтня в актовій залі І корпусу Політехніки відбулися два півфінали щорічного студентського фестивалю КВК «Осінь Політехніки». За їхніми підсумками у фіналі 16 листопада за перемогу боротимуться: «Збірна університету Франка» (ІЕСК), «Команда А» (ІХХТ), «Львівські + одна» (ІКТА) та «Від сталого розвитку» (ІСТР).

Команди змагалися за класичною схемою у три етапи-конкурси: «Візитка», «Розминка» та «СТЕМ». Оцінювали політехніків журі: чемпіон Вищої ліги КВК Денис Мандзюк, автор і актор команди «Загорецька Людмила Степанівна» Славка Антіпов, комендант першого гуртожитку Сергій Зварич, гуморист та актор, редактор студентської Ліги КВК Василь Медецький, авторка й актриса команди «Коліжанка», резидент Lviv City Stand Up Світлана Юрчук, автор та актор гурту «Магарич» Богдан Гациляк. У другому півфіналі замість Світлани у складі журі була учасниця «Коліжанок» Олена Пазуха.

У першому півфіналі брали участь сім команд. За підсумками трьох конкурсів результати такі: «Львівмаш» (ІІМТ) – 6,7, «Робота на дому» (ІГДГ) – 7,4, «Вхідні пристрої» (ІТРЕ) – 8,2, «Шпателя» (ІБІД) – 8,4, «Собраніє» (ІГСН) – 8,5, «Команда А» (ІХХТ) – 9,0, «Збірна університету Франка» (ІЕСК) – 12,2.

Якщо в першому півфіналі результати виявилися прогнозованими – і це добре видно за кількістю набраних очок кожною з команд, то фіналісти другого півфіналу таки до останнього були огорнуті інтригою. Судді також відзначили, що команди другого дня працювали переважно на одному рівні, що зробило гру цікавішою. І це сповна підтверджують результати: «Справи кепські» (ІНЕМ) – 8,1, «32 корпус» (ІППТ) – 9,3, «Право вліво» (ІНПП) –9,6, «Несучі конструкції» (ІАРХ) – 9,8, «Львівські + одна» (ІКТА) – 9,9, «Від сталого розвитку» (ІСТР) – 10,0.

– Не завжди кількість означає якість: сьогодні було менше команд, але гумор був набагато веселішим, порівняно з першим півфіналом, – підкреслив Василь Медецький.

Другий півфінал також відзначився активнішою, порівняно з першим, участю вболівальників – зала була заповнена вщерть.

З огляду на два конкурсні дні темами-лідерами, на які жартують політехніки, були: «університет імені Івана Франка», «Олег Винник і його творчість», «колишня дівчина». Також команди полюбляють чорний гумор.

Не забули й про традицію розпочинати «Осінь Політехніки» із запізненням. На конкурсі «Розминка» один із членів журі Василь Медецький адресував командам таке запитання: «Існує легенда: якщо «Осінь Політехніки» розпочнеться вчасно, то побудують гуртожиток. А що буде, якщо «Осінь Політехніки» почнеться трохи швидше?». Відповіді були такими: «Зварич піде з посади коменданта першого гуртожитку» (ІНЕМ), «знесуть університет Франка» (ІППТ), «гривня стане дорожчою від бакса» (ІСТР), «Третя світова буде на носі» (ІКТА), «Зварич перестане сидіти в журі» (ІАРХ). Найкращою визнали відповідь команди «Право вліво» (ІНПП) – «я буду давольний». Свою думку висловив і ведучий: «Якщо «Осінь» розпочнеться швидше, то вона розпочнеться без журі», на що зала відповіла бурхливими оплесками.

Насправді запитання було дуже доречне, адже коли півгодини стоїш у переповненому холі, де аж бракує повітря, а потім ще сорок хвилин чекаєш у залі, хвала Богові, сидячи, виникає непереборне відчуття, що твій час не цінують. Але це не стало політехнікам на заваді: вони терпляче очікували, доки відчинять двері, а потім юрбою ринули досередини. До слова, тим, кому цьогоріч не пощастило побувати на морі, сповна пригадалося те відчуття, коли хвиля з нещадною силою і шаленою швидкістю несе тебе в невідомому напрямку і ти не можеш їй опиратися. На початок другого півфіналу чекати довелося на десять хвилин менше, можливо, тому процес входу до зали був менш «морським».

Наприкінці другого півфіналу Денис Мандзюк закликав учасників пам’ятати, що, «окрім університету Івана Франка є ще й інші теми, на які можна жартувати смішно». А Славка Антіпов зауважив:

– Хочеться у фіналі нарешті дізнатися, чим ми все-таки кращі за університет імені Франка, бо за два півфінали цього ніхто так і не показав.

Тож очікуємо на нові жарти у фіналі «Осені Політехніки», який відбудеться 16 листопада в актовій залі І корпусу.

фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки» фестиваль КВК «Осінь Політехніки»