У Львівській політехніці відбулося засідання журі конкурсу «Найкраща книга Форуму 2016»

Прес-служба Львівської політехніки
засідання журі

13 вересня в актовій залі головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка» відбулося засідання журі, яке має обрати претендентів на премію у книжковому конкурсі «Найкраща книга форуму 2016».

Засідання відкрила президент громадської організації «Форум видавців» Олександра Коваль. У вступному слові вона закликала учасників журі звертати увагу на всі презентовані книги і обирати не лише ті видання, котрі цікаві своєю тематикою, але й важливі й актуальні для широкої громадськості.

Приємно, що однією із співголів журі є директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки Ірина Ключковська. Інші три співголови – відповідальний секретар Форуму Богдан Тихолоз, ректор університету банківської справи Національного банку України професор Тамара Смовженко та координатор конкурсу «Найкраща книжка Форуму» Софія Коваль.

Окрім основного журі, у відборі переможців конкурсу беруть участь члени малих журі, які розподілені за декількома спеціалізаціями: освітян, науковців, літературознавців, бібліотекарів, мовознавців, журналістів, істориків, мистецтвознавців, філософів, економістів та банкірів.

Цьогоріч на конкурс подано 434 книги, які презентують 97 вітчизняних видавництв. Видавництво Львівської політехніки подало сім книжок: це «Біогазові технології: теорія і практика», авторами якої є Василь Желих та Юрій Фурдас, «Геоматика в моніторингу довкілля та оцінці загрозливих ситуацій» Олександра Дорожинського, «Історія військового формування Січових стрільців (1917–1919 роки)» Івана Хоми, «Лазерні технології. Частина 1» Ярослава Бобицького, «Психологія особистості» Мирона Варії, «Риторика» Зоряни Куньч та «Фізика електромагнітних явищ. Електро- і магнітостатика» Григорія Понеділка.

Члени журі докладно ознайомилися з виданнями, після чого відбулося їхнє обговорення. За спільним рішенням номінанта на гран-прі Форуму вирішено не обирати, тому нагородження відбуватиметься за тематикою в окремих категоріях. Об’єктивність та чесний підрахунок голосів оцінювали представники комп’ютерної фірми «1-С Телур-модуль» та фірми «Контракти аудит».

Результати конкурсу оголосять на урочистій церемонії нагородження, яка відбудеться 15 вересня у Львівському національному театрі опери і балету імені Соломії Крушельницької.

засідання журі засідання журі засідання журі засідання журі засідання журі засідання журі засідання журі засідання журі засідання журі