До Дня автомобіліста і дорожника відбулося засідання круглого столу спеціальності 274 «Автомобільний транспорт»

Кафедра автомобільного транспорту Львівської політехніки
Фото із засідання

На кафедрі автомобільного транспорту Інституту механічної інженерії та транспорту Львівської політехніки до Дня автомобіліста і дорожника відбулося засідання круглого столу спеціальності 274 «Автомобільний транспорт». Активну участь у заході взяли працедавці – представники ТзОВ «Радар-Сервіс», ТзОВ «Ілта-Львів», ТзОВ «Ніко-захід», ТзОВ Тойота Центр Львів «Діамант», ТзОВ «Галич-Моторс», ПрАТ «Галичина-Авто», ТзОВ «112 УКРАЇНА», а також Автомобільно-дорожнього фахового коледжу Університету.

Розмова відбулася дуже плідна і цікава. За підсумками засідання круглого столу вирішили таке.

  1. Розглянути можливість ширшого залучення студентів під час проходження ними практик, зокрема навчальної, не тільки на одному підприємстві, а і на декількох підприємствах упродовж періоду практики з метою полегшення в майбутньому вибору ними індивідуальної освітньої траєкторії.
  2. З метою покращення набуття здобувачами вищої освіти професійної компетентності розробити проєкти договорів про дуальну форму навчання студентів, особливо тих, які поступали на основі диплому молодшого спеціаліста і вже мають присвоєну кваліфікацію.
  3. Розглянути можливість залучення викладачів кафедри та студентів під час проходження внутрішніх технічних тренінгів та навчань на базі підприємств, передавання застарілого чи частково несправного обладнання на баланс кафедри, за змоги сприяння в розширенні лабораторної бази.
  4. Запровадити залучення виробничо-технічної бази підприємств для забезпечення навчання студентів на основі довгострокових договорів про співпрацю, проведення лабораторних і практичних занять на базі підприємства.
  5. Розглянути пропозиції від працедавців стосовно зміни наповнення та розроблення нових дисциплін з метою конкурентності випускників на ринку праці.