Просвітяни закликають вшанувати великих українців: відбулося чергове засідання Ради Товариства «Просвіта»

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
Герб Львівської політехніки

На черговому засіданні Ради Товариства «Просвіта», яке відбулося минулого тижня, обговорювали вшанування на рівні університету найвидатніших українців – Тараса Шевченка та Івана Франка.

Традиційно в Політехніці відбудеться конкурс декламації віршів Шевченка «У вінок Кобзареві» (2 березня), урочистий Шевченківський вечір (10 березня), в інститутах студенти готуватимуть стінгазети.

Більш докладно обговорювали ідеї заходів до 160-річчя від дня народження та 100-річчя від дня смерті Івана Франка (2016 рік оголошено роком Каменяра). Попередньо серед варіантів заходів: Франкові читання, конкурс на кращу стінгазету серед інститутів, різні флеш-моби, урочистий вечір, театралізовані дійства. Просвітяни підтримали ідею адміністрації університету – влаштувати поїздку для студентів і викладачів «Стежками Франка».

Окремо обговорювали потребу дальшої мобілізації політехніків для підтримки поранених воїнів. А також відзвітували про допомогу пораненим військовим, які перебувають на реабілітації у львівському шпиталі.