Відбулася робоча зустріч представників кафедри архітектури та реставрації ІАРД та університету Цукуба з Японії

Кафедра архітектури та реставрації Львівської політехніки
Фото із зустрічі

27 липня відбулася робоча зустріч працівників кафедри архітектури та реставрації Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка» професора Миколи Бевза і доцента Юрія Дубика з представниками університету Цукуба з Японії на чолі з доктором Ясуфумі Уекіта.

Зустріч пройшла у селі Ракова біля Устрик Долішніх на території Польщі, де японська група спеціалістів провадить дослідження пам’яткової дерев’яної церкви Різдва Богородиці 1779 року будівництва. За планами, які готували ще від 2019-го, мали відбутися спільні комплексні дослідження церкви Святого Духа в містечку Потелич Жовківського району, яка є пам’яткою ЮНЕСКО. Проте війна перешкодила реалізації планів, хоча було виконано цілу низку попередніх наукових досліджень та технічних робіт.

У зв’язку з війною росії проти України японські дослідники мусили змінити об’єкт дослідження, вибравши церкву на території Польщі, недалеко від кордону з Україною. Проте партнерство університету Цукуба та кафедри АТР з дослідження пам’яток дерев’яної сакральної спадщини триватиме. Тож на зустрічі обговорили нові грантові перспективи.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі