Відбулася перша лекція професора Джузеппе Граната з Римського університету «Меркаторум»

Кафедра менеджменту і міжнародного підприємництва
Афіша заходу

10 жовтня на кафедрі менеджменту і міжнародного підприємництва відбулася відкрита лекція на платформі Zoom, де гостьовим лектором був к.е.н., доцент кафедри управління бізнесом і маркетингу Джузеппе Граната – представник Римського університету «Меркаторум» в Італії, науковий керівник MBA з міжнародного бізнесу, директор з маркетингу Консорціуму з інтернаціоналізації та розвитку малих і середніх підприємств, член Італійської асоціації менеджменту (SIMA), член Італійської академії бізнес-економіки (AIDEA).

Перед початком зустрічі з вітальними словами звернулися директор Навчально-наукового інституту економіки і менеджменту, д.е.н., професор Олег Кузьмін та заступниця директора ІНЕМ з міжнародних зв’язків, д.е.н., професорка Наталія Станасюк, за сприяння яких відбувається цикл цих лекцій. Вони щиро подякували за організацію заходу і сподіваються й вірять у тісну співпрацю в майбутньому. В.о. завідувача кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва, к.е.н., професорка Ліана Чернобай також наголосила на важливості проведення цих лекцій та актуальності теми циклу.

Тема першої лекції – «Як проаналізувати привабливість іноземного ринку», вона входить до циклу під назвою «Міжнародні стратегії управління МСП». У першому занятті взяли участь понад 70 осіб з обох сторін, серед яких були присутні викладачі та студенти кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва, а також викладачі та студенти Римського університету «Меркаторум». Лекція проходила італійською мовою з українським перекладом, який здійснював керівник Центру італійсько-української співпраці «Леонардо да Вінчі» Львівської політехніки Орест Василько.

На лекції було розглянуто такі питання:

  • стратегії та особливості розвитку малих і середніх підприємств;
  • методика аналізу привабливості міжнародних товарних ринків за різних умов;
  • обґрунтування методів оцінки привабливості зовнішніх ринків під час проведення й аналізу маркетингових досліджень;
  • особливості співпраці ринків між Італією та Україною впродовж останніх років.

На закінчення лекції Джузеппе Граната наголосив на важливості аналізу, планування та вивчення країни, з якою відбуватиметься подальша співпраця, і як це впливатиме на загальний результат.

Також студенти кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва мали змогу поставити запитання лектору Джузеппе Граната і студентам Римського університету «Меркаторум», обговорити не лише проблематику, яку було розглянуто на лекції, а й дізнатися про навчальний процес, умови навчання в Італії, можливості та особливості для студентів.

Усіх колег та студентів Національного університету «Львівська політехніка» запрошують відвідати наступні лекції, які відбуватимуться на платформі Zoom 17 і 27 жовтня та 10 листопада 2023 року.

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Фото з лекції Скріншот з онлайн-лекції