Великоднє вітання ректора Національного університету «Львівська політехніка»

Ректор Львівської політехніки
писанки

Дорогі львівські політехніки, ваші рідні та близькі!

Маю радісну та світлу нагоду щиро й тепло привітати Вас із величним Великоднім святом – Воскресінням Христовим! Святом, що дарує усім нам довгоочікувану впевненість у завтрашньому дні, поселяє спокій у серцях, зміцнює віру та живить душу, воскрешає надію на краще, оновлює прийдешнє.

У ці дні ми оглядаємось на минуле, аналізуємо сучасне і вибудовуємо своє майбутнє. Нині Україна переживає найдраматичніший період у своїй новітній історії. На Сході триває неоголошена кривава війна, яку веде Росія проти нашої держави і яка забрала життя тисяч наших співгромадян. Ми стикаємося з проблемами подолання такого ганебного явища як корупція, маємо економічні негаразди. Проте ми впевнено торуємо свою дорогу у європейське демократичне майбутнє, проводимо кардинальні реформи в усіх сферах життя.

Нам є чим пишатися, є тверда основа для зростання і вдосконалення. Ми маємо вагомі здобутки і напрацювання, до яких причетна абсолютна більшість політехніків, які результативно працювали і працюють над зміцненням позитивного іміджу Університету. Чимало з них відзначені державними нагородами та преміями. Наша надія – молоді й талановиті науковці – стали володарями грантів та іменних стипендій. Примножують славу Університету і студенти-спортсмени, які регулярно посідають призові місця на чемпіонатах світу, Європи та України.

Торік на навчання до Університету і коледжів зараховано понад 11700 абітурієнтів. За кількістю поданих заяв Львівська політехніка посіла третє місце серед усіх вітчизняних закладів вищої освіти. Університет став лідером серед технічних вишів у рейтинг-листі «Найбільший бал ЗНО на бюджет».

Є багато позитивних результатів у міжнародній освітній та науковій діяльності, розширенні інноваційних можливостях Університету. Львівська політехніка першою в Україні стала координатором міжнародної програми досліджень «Горизонт 2020».

Важливою подією, що набула широкого резонансу, стало відкриття нового інноваційного підрозділу – стартап-школи. Для забезпечення високої якості освітньої та наукової діяльності впродовж останніх років в Університеті створено понад 20 нових навчально-наукових лабораторій.

Чимало зроблено й у розв’язанні такого важливого питання як розвиток соціальної інфраструктури. Вперше за тридцять років ми розпочали спорудження 9-поверхового комфортабельного студентського гуртожитку. Ще одне важливе напрацювання, учасником якого є Львівська політехніка, – проект із підвищення енергоефективності будівель Університету, який фінансує Європейський інвестиційний банк. Загальний обсяг коштів становить 11,4 млн. євро.

Ми оновлюємося! І це повною мірою стосується нашої Альма-матер – славної Львівської політехніки, яка впродовж своєї понад 200-літньої історії завжди динамічно розвивалася і розбудовувалася.

У світлий і урочистий день Великодня бажаю добра, благополуччя і миру Вашому дому! Нехай життя оновиться разом із природою, нехай почуття світлої радості ніколи не покидає Вашу душу!
 

Христос воскрес! Воістину воскрес!
 

Ректор Національного університету
«Львівська політехніка»
Юрій Бобало