Валерія Алексишинець: дисципліни, які вивчаю в університеті, допомагають мені стажуватись у Посольстві України в Чеській Республіці

Центр комунікацій Львівської політехніки
Валерія Алексишинець

Саме прикладна підготовка вирізняє фахівців міжнародних відносин, яких готує кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки.

Для мене це вже вдруге стало надзвичайно цінним досвідом. Маю можливість практично використовувати свої знання у сфері міжнародної інформації.

Хочу зазначити, що стажування надало мені можливість спостерігати за процесом обміну інформацією між державами та розуміти, наскільки важлива роль міжнародної інформації у сучасному світі.

Особливо стали в нагоді предмети, які я вивчала у другому семестрі другого курсу, а саме: інформаційно-аналітична діяльність в міжнародних відносинах та суспільних комунікаціях, а також зовнішньополітичні комунікативні технології. Зокрема в курсі ЗКТ, вивчаючи тему «Інформаційна діяльність зовнішньополітичних відомств», під час лекцій та лабораторних ми розглядали сутність, рівні, напрями та завдання інформаційно-аналітичного забезпечення зовнішньополітичних відомств, комунікативний контекст дипломатичних документів внутрішньовідомчого листування та документів дипломатичного листування, інформаційне забезпечення візитів та переговорів, безпеку інформації як проблему дипломатичної практики.

Тепер під час свого стажування я на власному досвіді зрозуміла, як відбуваються дипломатичні зустрічі, листування між представниками та установами різних країн і багато іншого корисного.

Тому хочу дати невелику пораду студентам і абітурієнтам: беріть від університету абсолютно все. Цей багаж знань, який ви отримаєте, стане вам у нагоді до реалізації себе в професійному плані. На кафедрі міжнародної інформації Інституту прикладної математики та фундаментальних наук я це отримую. Отож кого цікавить такий напрям, запрошую до нас вступати.