В Унівській Лаврі відбулися осінні реколекції для працівників ЗВО міста Львова на тему «Божий дар сім’ї»

о. Тарас Жеплинський, ІХХТ Львівської політехніки
учасники реколекції

15–17 листопада в Унівській Лаврі відбувалися осінні реколекції для працівників закладів вищої освіти міста Львова на тему «Божий дар сім’ї». Проводив реколекції академічний капелан Національного університету «Львівська політехніка», доцент кафедри хімічної технології силікатів о. Тарас Жеплинський. Адміністративні клопоти взяв на себе академічний капелан Національного лісотехнічного університету о. Богдан Кулик.

Програма реколекцій включала в себе Божественні Літургії, сповідь, реколекційні науки, перегляд презентацій та художніх фільмів, спів релігійних пісень.

Всі учасники залишились задоволеними і повними позитивних вражень.
 

Тепла і привітна як на ту пору осінь… Святоуспенська Унівська лавра, огорнута лісовими пагорбами… Свята літургія у вечірній час з отцями-капеланами Тарасом Жеплинським і Богданом Куликом та учасниками реколекцій… Свята трапеза з Господом, який покликав усіх нас – таких зайнятих різними клопотами, саме сюди, щоб ми зупинились, помолились, можливо, задіалогували з Богом та іншими людьми і, нарешті, помовчали, щоб почути Його – нашого Творця...

Реколекцій з о. Тарасом завжди очікую з нетерпінням, бо вони щоразу мають особливий характер, завжди різнобарвні як за суттю, так і за формою. Та у них єдина мета – зустріч з Богом через спільні молитви, розважання над Божим Словом, духовні науки та активне спілкування з усіма учасниками. Чудовим подарунком для усіх нас став музичний супровід у виконанні о. Тараса під гітару духовних пісень на початку та по завершенні духовних наук. Вони стали окрасою наших спільних зустрічей.

Запропонована о. Тарасом тема реколекцій «Божий дар сім’ї» викликала дуже жваве обговорення у «групках ділення», які так влучно у нашій спільноті сформував реколектант. Під час спілкування були і сльози, і усмішки, і зажура, і радість. Таке наше сімейне життя… Ми назвали ці групки «колами радості», бо її все ж у житті більше. А ще, дійшли спільного висновку і підтвердили з власних життєвих досвідчень слова Отців церкви про те, що, якщо Бог знаходиться на першому місці, то все решту – на своїх місцях.

Розважання о. Тараса над Святим Письмом, як завжди, сприймаються із захопленням. Щоразу відкриваються нові аспекти Божого Слова, які спонукають нас до дії у повсякденному житті. Представлені реколектантом фрагменти зі Святого Письма були гармонійно інкрустовані ілюстраціями художніх полотен – шедеврів мистецтва. Відповідно до тематики реколекцій о. Тарас ознайомив усіх присутніх із книгою американської письменниці Ліз Кертіс Гіґз «Погані дівчата з Біблії», зазначивши, що нині жінки, як і багато тисячоліть назад, намагаються розв’язувати різні проблеми і не завжди приймають правильні рішення. Традиційно у вечірню пору усі учасники реколекцій збиралися на перегляд художніх фільмів із духовної скарбниці світового кінематографу – «Інтерв’ю з Богом» і «Сімейне свято».

Добігав час до завершення реколекцій… Спільна молитва нашого гурту, сердечні слова подяки отцю-капелану Львівської політехніки Тарасу Жеплинському за Боже Слово, духовні науки під музичний супровід та міцні рукостискання у колі радості. До наступної зустрічі! З нами Бог!!!

Любов Паляниця, доцент кафедри технології органічних продуктів, ІХХТ, Львівська політехніка
 

Не пам’ятаю чи всі, але попередні реколекції, в яких я брала участь акцентували моє зосередження саме на мені і моїх стосунках з Небесним татом і Його родиною.

А ці реколекції, в основі яких закладалось поняття «Сім’ї» були глибшими в бажанні почути інших людей.

Це був великий дар ділення проблемами, їхніми рішеннями, перемогами і болями, складнощами, радістю, слізьми матерів, татів, дочок...

Сім’я – це дар і праця.

Від всіх учасників я чула одне « Дякую Богу за те що маю».

Сім’я – це повнота любові, радощів, падінь, переживань, розчарувань, турбот, розпачу, усміху, підтримки, задоволення, відповідальності. Вона тендітна і крихка. Коли вона в Божих руках – вона в правильних руках!

Я дякую Богу за таку приємну зустріч, за усіх учасників реколекцій і за Вас, Отче Тарасе і Богдане, що з Божою поміччю були з нами.

Зореслава Тютько, випускниця кафедри хімічної технології силікатів, ІХХТ
 

Відвідала реколекції, які проводив отець Тарас Жеплинський на тему «Сім’я, як Божий дар». Уік-енд з Богом. Що може бути краще?

Коли живеш у шаленому темпі, тобі просто необхідний ковток «живої води», яку дає тобі перебування на реколекціях в Уневі.Ти спілкуєшся з іншими людьми, які мають свій досвід стосунків з Богом, відкриваєш по новому для себе Біблію, отримуєш можливість побути наодинці з собою, «перезавантажитись».

Бог стукає у «двері» серця до кожного з нас. Я рада, що відчинила йому ці двері!

Наталія Помірко, інженер кафедри хімічної технології переробки пластмас, ІХХТ
 

Цього року вперше побувала на реколекціях в Унівській Лаврі.

Враження переповнюють! Дуже радію, що відклала якісь другорядні справи і прийняла рішення два дні присвятити спілкуванню з Богом та дуже приємними і світлими людьми. Це були дні духовного та емоційного наповнення! Щиро раджу кожній людині, яка вважає себе християнином, побувати на таких реколекціях.

Велика подяка Вам, отче Тарас та всім людям, які долучились до організації цієї поїздки!

Галина Болюк, інженер кафедри хімічної технології переробки пластмас, ІХХТ

осінні реколекції на тему «Божий дар сім’ї» осінні реколекції на тему «Божий дар сім’ї» осінні реколекції на тему «Божий дар сім’ї» осінні реколекції на тему «Божий дар сім’ї» осінні реколекції на тему «Божий дар сім’ї» осінні реколекції на тему «Божий дар сім’ї»