Тиждень студентського шаленства від цікавої інформації: в Університеті влаштували черговий BEST Training Week

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
афіша

Справжній «вибух мозку» для студентів упродовж тижня влаштувала міжнародна організація BEST. У межах BEST Training Week щодня відбувалося по два тренінги від відомих спікерів на теми, які не лише цікаві, а й корисні для саморозвитку. І, що найважливіше, у четвер молодь зустрілася та поспілкувалася зі своїм улюбленим письменником Максом Кідруком.

– Організовуючи захід, ми орієнтувалися передовсім на різнотематичність і корисність інформації для студентів. А також на те, щоб запросити спікерів, які ще не виступали в рамках цього заходу. Декого я вже знав, бо мав нагоду чути їхні виступи. А от, наприклад, Макс Кідрук – мій улюблений письменник, тож я вирішив, а чому б його не запросити до нас? І він погодився! Виступи спікерів справді вражали. Найбільшу аудиторію зібрав Олександр Свиргун зі своїм виступом «Лідерство (дуже) ефективний тренінг». Він провів досить нетиповий тренінг: було багато відкритих питань, які викликали жваву дискусію, чимало інтерактивних ігор, до яких були задіяні всі присутні, – розповів головний організатор BEST Training Week другокурсник ІКНІ Володимир Бойко.

Загалом молодь дізналася багато цікавого і про те, як застосовувати власні можливості й таланти: «Мозок і з чим його їдять. Він наш інструмент, друг чи хазяїн? Як ним користуватись?», «Емоційні паркани або як ладнати зі собою», «7 заповідей оратора», «Як бути ефективним і робити все в кайф» тощо. Головна перевага BEST Training Week у тому, що молодь, яка відвідує ці тренінги, може не лише почерпнути цікаву інформацію, а й наочно переконатися, як варто поводитися тренеру, щоб увага аудиторії була прикута до його виступу годину, а той більше.

Звичайно, найшаленішу радість викликала зустріч із Максом Кідруком – «На весь світ. Як українцеві стати знаменитим мандрівним письменником». Відгуками про неї в соцмережах ділилися не лише студенти, а й молоді викладачі. «Так сталося, що до вчора я мало знала таке ім’я в українській літературі як Макс Кідрук, а завдяки студентській організації BEST Lviv була присутня на його зустрічі зі студентами, які тихо шаленіли від можливості спілкуватись зі своїм кумиром, який дуже гарно тримав увагу аудиторії і був цікавим як для них, так і для мене…», – пише на своїй сторінці доцент кафедри маркетингу і логістики ІНЕМ Львівської політехніки Ольга Костюк.

І такого змісту студентські відгуки: «Я давно мріяла побачити сучасного українського письменника Макса Кідрука. Ця презентація є вибухом мізків. Лише він міг так зацікавити… Я довго чекала на цю зустріч і просто в захваті. Дякую, Максе, за цю пізнавальну й неймовірну презентацію. Із нетерпінням чекаю нової зустрічі».

Зазвичай саме після BEST Training Week до організації долучається чимало активних студентів. Зрештою, це і є частиною промоційної кампанії BEST.

– Я й сам до організації прийшов минулоріч. Та вже навесні цього року був у команді організаторів розмовного клубу англійської мови. Тож знаю, як швидко й ефективно він змінює тебе. Вже зараз можу сказати, що здобув добрі навички щодо організовування заходів. Зрештою, специфіка діяльності BEST саме в тому, що можна долучатися до команди організаторів будь-якого проекту. Також для мене це можливість розвивати й ораторські здібності. Тож, переконаний, що в BEST багато хто може знайти можливості для власного саморозвитку, – додав Володимир Бойко.