Ушанування Віктора Яворського: в Університеті відкрили пропам’ятну таблицю почесного професора Політехніки

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
Віктор Яворський

Напередодні річниці відходу у засвіти почесного професора Політехніки, колишнього завідувача кафедри хімії і технології неорганічних речовин ІХХТ Віктора Яворського, 19 грудня поблизу 101 аудиторії IX корпусу врочисто відкрили пропам’ятну таблицю з його портретом (скульптор – Євген Трубега, архітектор – Володимир Турецький).

На цю подію зібралися його друзі, колеги, працівники інституту. Відкриваючи захід, в.о. завідувача кафедри, заступник директора інституту Зеновій Знак відзначив, що Віктор Теофілович усе своє життя присвятив науці, вихованню студентів, учив їх, як треба ставитися до життя, до своєї роботи.

– Рік тому згасла на небосхилі науки ще одна яскрава зірка, яка багатьом допомогла стати на правильний шлях, торувати свою дорогу в житті, – сказав Зеновій Знак. – Згасла зірка, але не згасла пам’ять про Віктора Теофіловича, який понад 47 років був незмінним завідувачем кафедри, фактично її відновивши після тривалого припинення діяльності. Своїми здобутками, працею примножуватимемо його досягнення – і це буде йому найкращою пам’яттю.

Добре слово про колишнього професора сказав після посвячення пропам’ятної таблиці й о. Тарас Жеплинський, доцент інституту, згадавши, що Віктор Яворський «був педагогом із великої букви, намагався донести свої знання студентам, яких навчав і в цій аудиторії. Більшість нас із задоволенням слухали його лекції. Мені запам’яталося, як він завжди ретельно дбав про повернення української хімічної термінології».

Ушанування Віктора Яворського Ушанування Віктора Яворського Ушанування Віктора Яворського Ушанування Віктора Яворського Ушанування Віктора Яворського