В Університеті відкрили нову навчально-наукову лабораторію від американської фірми «Сайпрес»

Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
В Університеті відкрили лабораторію«Сайпрес»

Не вперше провідні фірми світу передають безоплатно навчально-науковим інститутам Львівської політехніки вартісне обладнання й укомплектовані лабораторії. Їхні керівники знають, кому дарують. Адже вони переконані, що в нашому Університеті все це буде успішно працювати, сприяючи підготовці висококваліфікованих кадрів, зокрема для зарубіжних фірм, які мають свої представництва в Україні.

Цього разу така непересічна подія відбулася в Інституті телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки. На базі кафедри теоретичної радіотехніки та радіовимірювань урочисто відкрили навчально-наукову лабораторію від відомої американської фірми «Сайпрес». Символічну стрічку перерізали проректор Університету з науково-педагогічної роботи Олег Давидчак та керівник українського офісу компанії «Сайпрес» Білл Салефські.

Лабораторія, розрахована на 12 робочих місць, призначена для виконання навчальних робіт студентами усіх кафедр інституту. До комплекту апаратури, наданої фірмою, входять цифровий осцилограф (найбільш вартісний прилад), цифровий багатофункціональний генератор сигналів, комплект мікропроцесорів від розробника, велика кількість датчиків, приймачів, передавачів тощо. Молодий науковець інституту Андрій Мащак створив спеціальну плату, яка розширює можливості мікропроцесорних модулів від фірми, пристосовуючи їх до потреб навчального процесу.

Якщо раніше фірма «Сайпрес» запрошувала на роботу переважно молодих фахівців з програмної інженерії і комп’ютерних технологій, то тепер надає перевагу випускникам Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки. Саме його вихованці лобіювали перед керівництвом фірми «Сайпрес» надання своїй Альма-матер цієї лабораторії.

В Університеті відкрили лабораторію«Сайпрес» В Університеті відкрили лабораторію«Сайпрес» В Університеті відкрили лабораторію«Сайпрес» В Університеті відкрили лабораторію«Сайпрес» В Університеті відкрили лабораторію«Сайпрес» В Університеті відкрили лабораторію«Сайпрес» В Університеті відкрили лабораторію«Сайпрес»