В Університеті відбувся навчальний семінар «Концепції та характеристики малих модульних реакторів США»

Кафедра теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій
Фото із семінару

18 листопада 2021 року у Львівській політехніці за сприяння кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій Інституту енергетики та систем керування було проведено навчальний семінар «Концепції та характеристики малих модульних реакторів США». Семінар відбувся у рамках підписаного між Національним університетом «Львівська політехніка» та Державним підприємством «Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки» договору про науково-технічну діяльність.

Метою семінару було ознайомити викладачів і студентів українських технічних закладів вищої освіти з інноваційними ядерними технологіями та передовими проєктами малих модульних реакторів (ММР) США.

Захід було проведено у гібридному форматі із залученням учасників як в онлайн, так і в офлайн-форматі. Такий підхід сприяв участі ширшої аудиторії слухачів, а також дотриманню всіх карантинних вимог.

У ході лекцій слухачі ознайомилися з основними технічними й економічними аспектами ММР, особливостями трьох найбільш перспективних проєктів та засобами безпеки ММР NuScale, SMR-160 і Westinghouse, а також розглянули регуляторні питання, пов’язані із впровадженням технології ММР.

Докладніше про подію можна дізнатись на сайті Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки.

Фото із семінару Фото із семінару Фото із семінару Фото із семінару Фото із семінару Фото із семінару Фото із семінару Фото із семінару