В Університеті відбуватиметься конференція молодіжної моделі Організації Об’єднаних Націй

За матеріалами Львівської газети
Герб Львівської політехніки

6–9 квітня у Львові відбуватиметься конференція молодіжної моделі ООН (МООН), на якій студенти з різних країн світу моделюватимуть роботу Організації Об’єднаних Націй.

Конференція в різні дні проходитиме у Львівському національному університеті імені Івана Франка та Національному університеті «Львівська політехніка». Тема конференції – «Використання науки, технологій та інновацій для сталого розвитку».

Делегати зберуться в комітети, де самостійно досліджуватимуть зазначену тему з різних перспектив. Працюватимуть такі комітети: комітет з питань безпеки, рада безпеки майбутнього (криза), економічна та соціальна рада, рада з прав людини, програма розвитку ООН, український комітет. Завдяки конференції МООН учасники отримають змогу вдосконалити свої вміння публічних виступів, покращити дослідницькі, дискусійні здібності та критичне мислення, що забезпечить учасників міцною базою для успішної політичної чи дипломатичної кар’єри.

За словами співорганізатора заходу Катерини Ломакович, «МООН Україна – 2017» буде першою конференцією такого формату і масштабу у Львові. Її відвідають близько 120 учасників із 30 країн (Німеччини, Нідерландів, Англії, Шотландії, Іспанії, Туреччини, Індії, Єгипту, Мексики та інших). Загалом молодіжна модель ООН об’єднує 400 тисяч студентів з усього світу.