В Університеті відбулася зустріч із продюсером фільму про Голодомор «Гіркі жнива» Ігорем Ігнатовичем

МІОК Львівської політехніки
Ігор Ігнатович

24 лютого 2017 року студенти та викладачі Національного університету «Львівська політехніка», а також громадськість Львова мали унікальну можливість поспілкуватися з Ігорем Ігнатовичем – відомим канадським підприємцем, меценатом, громадським діячем українського походження, який став продюсером фільму «Гіркі жнива» – першої англомовної художньої стрічки про Голодомор в Україні 1932–33 років.

Ігор Ігнатович прибув до Львова на запрошення Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки. Підготовка цього візиту тривала понад півроку за активного сприяння голови Представництва Світового Конгресу Українців в Україні Сергія Касянчука. Програма перебування пана Ігнатовича у Львові охоплювала виступи перед студентами, зустріч із міським головою Львова та головою Львівської обласної адміністрації, численні інтерв’ю та виступи на телебаченні, а також участь у прем’єрному показі фільму «Гіркі жнива».

Зустріч у Львівській політехніці стала продовженням циклу заходів, організованих МІОКом, метою яких є через знайомство і спілкування з визначними особистостями зорієнтувати молодь у виборі власної моделі особистісного розвитку і служіння Україні.

Від імені багатотисячної академічної громади гостя привітав ректор Національного університету «Львівська політехніка» професор Юрій Бобало, який зазначив, що шлях до успіху пана Ігнатовича є важливим і повчальним для молодих людей, які лише розпочинають своє професійне сходження.

Директор МІОКу Ірина Ключковська зазначила, що Ігор Ігнатович – це людина, яка саме себе створила. Водночас, він зумів розвинути соціально відповідальний бізнес. Інвестиції Ігоря Ігнатовича виконують соціально важливу функцію і в країні проживання – Канаді, і в країні походження – Україні. Також директор МІОКу наголосила, що приклад Ігоря Ігнатовича є дуже важливим для нашої молоді, яка з величезним зацікавленням слухала гостя.

Голова Світової та Координаційної Виховно-Освітньої Ради та почесний консул Канади в Україні Оксана Винницька наголосила, що вона, які і подружжя Ігнатовичів, належить до покоління нащадків українських біженців: «Наші бабусі, дідусі, малолітні мами й тати покинули свої прадідівські землі, пройшли крізь табори біженців, імміграційні комісії відбору, втікаючи від воєнних дій та насильницького режиму. Приїхавши до Канади, вони створили громади, парафії, школи, театральні гуртки, народили дітей». Також вона зазначила, що характерною ознакою нащадків біженців є прагнення донести правду про події, які змусили їхніх родичів втікати від воєнних дій та насильницьких режимів.

У своєму виступі Ігор Ігнатович розповів про власний досвід створення успішного бізнесу, про роль батьків, а особливо відзначив підтримку дружини. Він наголосив, що, крім знань, потрібен також сильний характер, і якщо ви маєте ідею і хочете чогось досягнути, це не станеться за день: «Для цього необхідно довго працювати. Обов’язково буде тяжко, але завжди потрібно «пхати вперед».

Дуже важливо, що пан Ігнатович заявив, що вірить в Україну, в її молоде покоління і хоче, щоб воно реалізувало себе сповна для України: «Так, в Україні є неспокій, війна, але тут є також великий потенціал. Це і підземні ресурси, і сільське господарство, і великі знання, яких бракує у багатьох інших країнах».

Звісно, що чималу увагу було приділено фільму «Гіркі жнива», прем’єра якого у Львові відбулася у цей же день. За словами пана Ігнатовича, основним завданням фільму було розказати світові про Голодомор, і якщо це буде зроблено, він вважатиме стрічку успішною, незалежно від того, чи стане фільм прибутковим у фінансовому плані.

Зустріч завершилася жвавим спілкуванням пана Ігнатовича зі студентською молоддю та переглядом уривків із фільму «Гіркі жнива».

на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем на зустрічі з Ігорем Ігнатовичем