Майстер-класи з логістики: в Університеті відбулася зустріч із представниками компанії Good Logistics

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
на занятті з логістики

Представники потужної компанії Good Logistics – віце-директор Роман Околович, супервайзер Олександр Горпинченко і менеджер Юлія Бухтоярова провели майбутнім маркетологам і логістам заняття з логістики.

Співпраця кафедри маркетингу і логістики (МЛ) з експедиторською компанією Good Logistics почалася наприкінці 2016 року, під час міжнародної конференції з логістики у Львівській політехніці.

– Тоді керівник львівського офісу Good Logistics Роман Околович презентував їхню Good School – проект співпраці зі студентами. Ця компанія застосовує принципи інноваційної логістики, а це важливо і цікаво студентам. Відтак ми домовилися з Романом Околовичем про майстер-класи, – розповідає доцент кафедри МЛ Наталя Чорнописька.

До того ж виявилося, що компанія динамічно розвивається і потребує розширення штату, що може стати неабияким шансом для студентів не лише здобути місце виробничої практики, а й працевлаштуватися у компанії.

Під час майстер-класів лектори розповідали четвертокурсникам бакалаврату і першокурсникам магістратури (саме вони брали участь у заняттях професіоналів) про перевезення – морські, авіа, мультимодальні, консолідовані, перевезення небезпечних вантажів, формування вартості товару, міжнародні логістичні правила тощо. А останнє заняття, яке провела Юлія Бухтоярова (до слова, випускниця міжнародних відносин у Львівській політехніці), відрізнялося від попередніх, адже йшлося про переговори, зустрічі, роботу з клієнтами, логістичні послуги. Студентам запропонували поділитися на продавців і покупців, і домовлятися про купівлю-продаж конкретних товарів. Як розповіла Юлія, таке заняття вона проводить уперше. І приємно вражена тим, що студенти проявляють зацікавленість до роботи маркетолога:

– Ми охопили широку тематику – від азів логістичної компанії і до практичних знань. Намагалися викласти студентам усе, що стосується реальної роботи логіста.

На думку спеціаліста роботи з клієнтами компанії Оксани Лесняк, яка також була присутня на майстер-класах, це перший позитивний досвід праці компанії зі студентами. Як-не-як, а такі заняття важливі для тих, хто вже бачить себе у логістиці.

на занятті з логістики на занятті з логістики на занятті з логістики на занятті з логістики на занятті з логістики на занятті з логістики на занятті з логістики на занятті з логістики на занятті з логістики