В Університеті відбулася VІ Міжнародна конференція «Інноваційні технології у розвитку сучасного суспільства»

Інститут просторового планування та перспективних технологій
Фото з конференції

10 жовтня 2024 року в Національному університету «Львівська політехніка» відбулося пленарне засідання на тему «Смарт-економіка регіону: перспективи розвитку в сучасних умовах» VІ Міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційні технології у розвитку сучасного суспільства», організатором якої був Інститут просторового планування та перспективних технологій спільно з інституціями Польщі та Словаччини.

Конференція розпочалась зі вступного вітального слова голови організаційного комітету, кандидата технічних наук, доцента, заслуженого працівника освіти України, директора Інституту просторового планування та перспективних технологій Львівської політехніки Йосифа Хром’яка, який наголосив на тому, що захід проходитиме в руслі тематики сучасних негативних викликів воєнного стану, перспектив відновлення країни після війни, а також пошуку напрямів подолання проблем і відбудови за засадах перспективних технологій на шляху вступу України до Європейського Союзу.

Учасників конференції привітав перший проректор Національного університету «Львівська політехніка», доктор технічних наук, професор Олег Матвійків.

Модераторкою пленарного засідання була доцентка кафедри економіки і маркетингу Інституту просторового планування та перспективних технологій, кандидат економічних наук Ганна Олексюк, яка означила інструменти смарт-економіки регіону.

  • Особливості смарт-спеціалізації у Стратегії розвитку Львівської області на період 2021–2027 років окреслив т.в.о. директора департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Орест Гринів.
  • Про сектор продукування знань в контексті смарт-економіки, проблем та перспектив освіти на сучасному етапі у своєму виступі розповів директор департаменту освіти і науки ЛОВА Олег Паска.

  • Проблематика розвитку місцевого самоврядування в умовах економічної нестабільності розкрив голова Пустомитівської міської територіальної громади Олег Серняк.

  • Проблеми розвитку смарт-економіки регіону у світлі сучасних інституційних проблем України було озвучено у виступі д.е.н., доцента, завідувача кафедри державного управління Українського католицького університету Віктора Борщевського.
  • Про проблеми ревіталізації та обґрунтування просторового майбутнього післявоєнної України говорив д.т.н., професор, завідувач кафедри архітектурного проєктування Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки Микола Габрель.

Також запрошеними гостями були Ірина Тимечко – д.е.н., с.н.с., керівниця Офісу регіонального розвитку та євроінтеграції Агенції регіонального розвитку Львівської області; відомі науковці Світлана Шульц – д.е.н., професор, та Галина Возняк – д.е.н., ст. дослідниця, Державна установа  «Інститут регіональних досліджень імені М.І. Долішнього НАН України»; Марія Бондарчук – д.е.н., професор, завідувачка кафедри фінансів Інституту економіки і менеджменту; Зеновій Сірик – д.е.н., доцент кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Інституту адміністрування, державного управління та професійного розвитку Львівської політехніки.

Тематика доповідей цьогорічної конференції засвідчила постановку нових актуальних проблем відповідно до складних викликів для нашої держави. Організатори вдячні спікерам конференції за участь і актуалізацію питань сьогодення!

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції