В Університеті відбулася міжнародна конференція щодо культурної спадщини українсько-польського пограниччя

Кафедра історії, музеєзнавства та культурної спадщини
Фото з конференції

21–22 вересня 2023 року в Національному університеті «Львівська політехніка» у змішаному режимі в рамках реалізації міжнародного освітнього проєкту Erasmus+ Jean Monnet «Поширюючи культурну спадщину на українсько-польському прикордонні: європейський вимір та локальні практики / Sharing Cultural Heritage at Ukrainian-Polish Borderlands: European Dimension and Local Practices» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Культурна спадщина українсько-польського пограниччя для сталого розвитку місцевих громад».

Метою наукового зібрання було обговорення широкого кола питань, пов’язаних із минулим, теперішнім та майбутнім культурної спадщини українсько-польського пограниччя. Учасники конференції у своїх виступах відобразили історичну, культурну, туристичну, організаційну та інші складові цієї проблематики. Це дало змогу повною мірою презентувати всю складність, багатогранність, наукову, культурну й суспільну цінність матеріальної та нематеріальної культурної спадщини регіону, її роль для сталого розвитку локальних спільнот. Участь гостей із Польщі та Литви дала можливість українським дослідникам ознайомитись із європейськими підходами до питання.

У конференції взяли участь представники низки українських та закордонних наукових і навчальних установ: кафедри історії, музеєзнавства і культурної спадщини Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка», Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка», кафедри туризму географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, Інституту українознавства імені І. Крип’якевича НАН України, відділу рукописів Львівської національної наукової бібліотеки імені В. Стефаника, Інституту історії Університету Марії Кюрі-Склодовської (м. Люблін, Польща), Інституту архітектури і урбаністики Політехніки Лодзької (м. Лодзь, Польща), історичного факультету Вільнюського університету (м. Вільнюс, Литва) та інших.

Афіша конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції