Знаний син львівського політехніка відвідав батькову Альма-матер: в Університеті приймали польського професора Кшиштофа Облуя

Ігор Галущак, прес-служба Львівської політехніки
Зустріч із професором Кшиштофом Облуя

Днями директор Інституту економіки і менеджменту Національного університету «Львівська політехнік» професор Олег Кузьмін приймав відомого європейського та польського вченого-економіста професора Кшиштофа Облуя. Його візит до Львова відбувався у межах програми Еразмус+ KA 107.

Цікавим є той факт, що батько професора Кшиштофа Облуя три роки перед початком Другої світової війни навчався на одній із кафедр теперішнього Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки.

Професор Облуй певний час очолював Європейську академію міжнародного бізнесу, він знаний науковець у галузі стратегічного та міжнародного менеджменту. Нині пан Кшиштоф читає лекції у провідних європейських вишах, зокрема в Університеті Козмінського та Школі менеджменту Варшавського університету (Польща), Вищій школі менеджменту в Бодо (Норвегія), Європейській бізнес-школі у Парижі (Франція), Коледжі менеджменту Хенлі (Великобританія) та Школі менеджменту в Бледі (Словенія). Окрім цього, професор Облуй займався дослідженнями та читав лекції в Університеті Іллінойс, Йельському університеті та Центральному державному університеті штату Коннектикут у США. Сьогодні Кшиштоф Облуй є найцитованішим науковцем Польщі.

На кафедрі менеджменту і міжнародного підприємництва Львівської політехніки, яку очолює професор Ольга Пирог, польський гість провів інтерактивні лекції з курсу «Стратегічний та міжнародний менеджмент» на теми «Стратегічний вибір» і «Стратегія для визначення конкурентних переваг», під час яких студентів ознайомили із сучасними концепціями стратегічного планування. Вони такожмали змогу використати здобуті знання під час виконання двох реальних бізнес-кейсів – «Carter Racing» та «Polmos Lublin SA».

Слід зауважити, що лекції польського науковця викликали чималу зацікавленість і серед студентів інших кафедр: зокрема, їх відвідали студенти спеціальностей «Міжнародні економічні відносини», «Облік та аудит», «Менеджмент організацій і адміністрування» та «Фінанси».

Водночас Кшиштоф Облуй провів семінар для викладачів на тему «Як публікувати результати досліджень у наукових топ-журналах?». Ця тематика є надзвичайно актуальною для українських науковців. Тому під час семінару відбулося жваве обговорення сучасного стану та перспектив публікацій українських науковців у світових топ-журналах, що висвітлюють сферу бізнесу.

Зустріч із професором Кшиштофом Облуя Зустріч із професором Кшиштофом Облуя