Об’єднати зусилля задля освіти «без обмежень»: в Університеті говорили про формування сервісів доступності

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
про формування сервісів доступності

На кафедрі соціології та соціальної роботи представники університетів та соціальних організацій України, Канади, Німеччини і Польщі говорили про інтеграцію вітчизняного та зарубіжного досвіду на шляху формування сервісів доступності у системі університетської освіти України. Учасників заходу привітав проректор Роман Корж.

Учасники говорили про імплементацію інклюзивної освітньої політики у вищій школі. Львівські політехніки поділилися досвідом створення системи професійної підготовки соціальних працівників «університет – громада», про те, що чинна законодавча база є основою для створення рівних можливостей навчання у системі університетської освіти для людей з інвалідністю. Також йшлося про перспективи дальшого розвитку національної та міжнародної мережі співпраці щодо навчання за системою «Без обмежень», які сформовані з урахуванням передового міжнародного науково-практичного досвіду у соціальній роботі.

– Результатом реалізації політики інклюзивної освіти у Львівській політехніці стало формування системи надання інклюзивних освітніх послуг в університеті. Також виокремлено особливості використання інформаційних технологій як потужного засобу інклюзії та трансформації особистісного, академічного та суспільного середовища для задоволення потреб людини з інвалідністю і визначено перспективи дальшого розвитку системи надання інклюзивних освітніх послуг як механізму імплементації інклюзивної освітньої політики у вищій школі, – зазначає доцент кафедри соціології та соціальної роботи Ніна Гайдук.

Роман Корж про формування сервісів доступності про формування сервісів доступності про формування сервісів доступності