«Спалах» учить робити шедеври телефоном: в Університеті експонували роботи учасників фотоконкурсу

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
на виставці фотоконкурсу «Спалах»

У головному корпусі Львівської політехніки експонували роботи учасників всеукраїнського фотоконкурсу «Спалах». Виставку й цикл лекцій про фотографії та соцмережі організували активісти Колегії та профкому студентів й аспірантів Львівської політехніки.

– Цього року тематика наших лекцій і майстер-класів стосувалася фотографії, знятої мобільним телефоном. Нині можна робити селфі, фотографувати місце, де бував, а деякі телефони мають досить потужну камеру, то ж і якість світлин добра. Минулоріч одна фірма дослідила, що 80–90 відсотків світлин в інтернет заливають із телефонів, – розповів організатор конкурсу, голова Колегії та профбюро ІАРХ Данило Плесницький. – Лектори, вони ж члени конкурсного журі, – Леонід Мартинчик, Софія Лупул та Андрій Гудзь розкривали всі аспекти телефонної фотографії, розказували, як можна використовувати соцмережі для заробітку та популяризації своїх робіт. Нам важливо, щоб студентам було не лише цікаво, а й корисно, щоб вони могли застосувати отримані знання на практиці. Тож усі лекції будували у формі діалогу, аби молодь дізнавалася про те, що цікаво.

Загалом узяти участь у «Спалаху» зголосилося майже сто осіб із усієї України і навіть Польщі. Та на виставку відібрали найякісніші та найцікавіші фотографії.

Як зауважив Данило Плесецький (професійно займається фотографуванням), – не важливо, якою технікою фотографовано, головне – філософія сприйняття і відчуття краси. А знаючи ще й закони композиції, можна зробити дуже гарні якісні фото навіть мобільним телефоном.

на виставці фотоконкурсу «Спалах» на виставці фотоконкурсу «Спалах» на виставці фотоконкурсу «Спалах»