В Університеті для старшокласників та студентів ліцеїв, професійних училищ і коледжів організовують День дизельного двигуна

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Афіша заходу

Захід відбудеться 23 лютого у Машинній залі Львівської політехніки (вул. Устиновича, 5). Початок об 11:00.

― Наш захід орієнтований на потенційних абітурієнтів. Ми його приурочили до Міжнародного дня дизельного двигуна, оскільки маємо багато цікавої інформації, зокрема й завдяки тому, що у Львівській політехніці є один із найстаріших дизельних двигунів ― йому понад сто років. Важливо й те, що сьогодні, в умовах війни, тема дизельних двигунів дуже актуальна. Захід проводимо спільно з Інститутом механіки та інженерних технологій, зокрема з кафедрою автомобільного транспорту, та Інтелектуальним навчально-науковим центром професійно-кар’єрної орієнтації нашого університету. Також запросили представника Збройних сил України, який зможе ознайомити молодь з тим, як дизельні двигуни допомагають нашим військовим. Учасники нашої події зможуть поспілкуватися і з представники провідних компаній ― партнерів нашого університету ― Bosh та KYB, ― розповів про подію співорганізатор директор Музею історії Львівської політехніки Володимир Бевз.

У межах події старшокласники та студенти професійних училищ і коледжів матимуть змогу дізнатися багато цікавого про історію дизельного двигуна, зокрема про те, які перспективи дизельного двигуна в час електрокарів та про те, як його застосовують наші військові. Також ознайомляться з освітньою програмою «Автомобільний транспорт».

Серед цікавинок, які організатори підготували для учасників, ― вікторина з призами та екскурсія головним корпусом Львівської політехніки.