В НТБ відбулася лекція «Мистецька школа Олекси Новаківського – втілення візії митрополита Андрея Шептицького»

Людмила Поляк, студентка кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Фото з лекції

Захід, який провели 21 березня 2023 року в приміщенні Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка», присвячений сторіччю від початку діяльності Мистецької школи Олекси Новаківського. Школа була унікальним осередком українського духовно-мистецького життя у міжвоєнний час і першим на галицьких землях українським художнім закладом, який надавав молоді можливість здобувати мистецьку майстерність та освіту.

Заснував Мистецьку школу видатний український живописець і випускник Краківської академії мистецтв Олекса Новаківський. Та ініціатором створення навчального закладу став великий духовний проповідник Андрей Шептицький, який матеріально підтримав його заснування.

Лекцію, що супроводжувалася слайд-показом, прочитав молодший науковий працівник Художньо-меморіального музею Олекси Новаківського Олександр Шейко. Відвідувачі мали змогу ознайомитися з багатою історією Мистецької школи, її відомими учнями, викладачами, роботами, а також дізнатися про важливий внесок Андрея Шептицького у виховання нового покоління українських митців.