У Науково-технічній бібліотеці відбудеться лекція про досвід Івана Боберського у підготовці галичан до Великої війни

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

9 вересня 2022 року Науково-технічна бібліотека Національного університету «Львівська політехніка» запрошує на лекцію Андрія Сови «Як галичани готувалися до Великої війни: досвід Івана Боберського».

Іван Боберський, будучи головою українського товариства «Сокіл-Батько» у 1908–1918 роках, відіграв важливу роль у становленні та розвитку стрілецького руху в Галичині. Зокрема, він брав активну участь у створенні стрілецьких осередків, купівлі інвентарю, підготовці відповідних фахівців, організації та проведенні спортивних змагань зі стрільби тощо.

Завдяки сумлінній праці Івана Боберського члени молодіжних організацій, зокрема «Сокола-Батька», які пройшли стрілецький вишкіл, а також січовики, пластуни, січові стрільці, члени спортивних товариств поповнили лави Легіону Українських січових стрільців, брали активну участь у розбудові Західно-Української Народної Республіки, воювали у лавах Галицької Армії.

Чимало цікавого про ініціативи Івана Боберського можна буде дізнатись на лекції, яка розпочнеться о 16:00 у читальному залі Науково-технічної бібліотеки (вул. Професорська, 1).