Дивися глибше, ламаючи стереотипи: у Науково-технічній бібліотеці Університету відсвяткували День бібліотек

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
святкування Дня бібліотек

Як ви собі уявляєте святкування Дня бібліотек? Із довгими нудними промовами, грамотами-нагородами та звітами? А в Науково-технічній бібліотеці Львівської політехніки все не так!

Коли люди закохані у свою роботу, то й святкують по-особливому і з любов’ю. Як вам свято з фотовиставкою, відеофільмом і виставою? Повірте, це найкраще святкування, яке можна собі лише уявити.

29 вересня «Ніч у бібліотеці» пройшла під гаслом «Дивися глибше!». Та, судячи з наповнення заходів, можна ще додати – дивися далі за обрій! Адже фотовиставка «Пам’ятки України», яку розгорнули у вестибюлі НТБ Політехніки, відкрила українцям красу свого краю через об’єктив. На огляд представили роботи переможців конкурсів «Вікі любить пам’ятки» та «Вікі любить Землю» 2016 року. Якщо раптом ви не потрапили на відкриття експозиції, то ще встигаєте її оглянути, бо вона триватиме до 13 жовтня. Відвідати її можна щодня, крім неділі, від 10 до 18 год., у суботу – від 10 до 15 год.

Та особливий настрій бібліотекарям подарувала презентація відеофільму про них – Fresh Reading Lviv. Основою стрічки став однойменний фотопроект Сергія Талочка, Сашка й Дарини Балабаїв, метою якого була промоція здорового способу життя, читання цікавих і нових книжок. Fresh Reading Lviv ламає стереотипи про книгозбірні, показавши, що вони – сучасні, креативні та інноваційні. Головні герої фільму – не лише наші бібліотекарі, а й знані письменники, діячі та прості львів’яни.

Завершився святковий день вечірньою виставою «Крила ангела» за твором Ясунарі Кавабати «Елегія» від Першого театру (режисер О. Крилова) про всеосяжну любов, близькість людей і світів, ілюзії, перевтілення та щирі почуття, які спроможні проникати крізь простір і час.

святкування Дня бібліотек святкування Дня бібліотек святкування Дня бібліотек святкування Дня бібліотек святкування Дня бібліотек святкування Дня бібліотек святкування Дня бібліотек святкування Дня бібліотек святкування Дня бібліотек святкування Дня бібліотек святкування Дня бібліотек