«Поети – люди неземні, шляхи лежать їм на голгофи»: в НТБ презентували нову збірку Наталії Калиновської

Анастасія Задорожна, студентка ІНПП Львівської політехніки
збірка Наталії Калиновської

Із нагоди Всесвітнього дня поезії в бібліотеці Політехніки відбулась творча зустріч із поеткою, членом асоціації письменників та доцентом кафедри ММП Інституту економіки та менеджменту Наталією Калиновською. Поетка презентувала свою нову, вже 19 збірку, «Душа дзвенить струною Ліри!».

Про свою збірку п. Наталія відгукнулась так:

– Моя душа дзвенить струною Ліри… А якщо ваша душа не дзвенить любов’ю до рідного, поетичного, слова, до батьківщини, до природи, ви не зможете написати жодної поезії.

Поява цієї збірки не випадкова. Ідея, та власне сам початок зародилися ще в попередній збірці «Поети для епох». Як пояснила авторка, оскільки щоразу додавалися нові постаті, то згодом кількість поезій настільки розширилася, що переросла в нову збірку.

Пані Наталія є авторкою 19 збірок, нова – 20, нині в друці. Її вірші покладено на музику, вона співпрацює із такими відомими композиторами, як Зеновій Гучок, Богдан Косопуд та Вікторія Бондаренко. Зі слів пані Наталії натхнення вона черпає в кожному дні: дорогою на роботу, з думок про колег, друзів, а гуляючи містом Лева, її надихає кожен камінчик, кожна пам’ятка архітектури.

Модератором заходу була Людмила Найда, завідувач відділу художньої літератури та просвітницької діяльності. Серед гостей заходу були учні 8 класу Львівської академічної гімназії.

Політехніки побажали творчих успіхів пані Наталії, та сподіваються на плідну співпрацю. Адже пані Наталія власним прикладом демонструє, що ніколи не пізно все змінити, адже як інженер-будівельник та інженер-економіст вона змогла знайти себе, чуттєву та ніжну, у поезії.