У Науково-дослідному центрі «Демос» відбувся вебінар «Діловий етикет. Правила етикету – правила успіху»

Науково-дослідний центр «Демос» Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-семінару

17 лютого 2022 року з ініціативи асистента кафедри теоретичної та прикладної економіки Інституту адміністрування та післядипломної освіти Львівської політехніки, к.е.н. Ольги Корицької в Науково-дослідному центрі соціальної й демографічної політики та управління «Демос» відбувся науково- практичний онлайн-семінар на тему «Діловий етикет. Правила етикету – правила успіху».

Робота семінару мала на меті кілька речей – від обговорення сучасних актуальних проблем ділових відносин, які властиві саме бізнес-середовищу, до нагадування про існування принципів етичного індивідуалізму як орієнтира формування нових еліт українського суспільства, нації.

У першій частині зустрічі Ольга Іванівна фахово, переконливо й дуже оригінально з прикладами та власними оцінками окреслила ключові тези, які стали основою доповіді, у другій – підвела риску під питаннями, які вимагали обговорення й переросли у цікаву дискусію.

В розвиток дискусії керівник Науково-дослідного центру «Демос», д.е.н., професор Уляна Садова звернула увагу на гострій потребі посилення зв’язку досліджень бізнес-етикету з правилами і традиціями кожного народу, які зумовлені особливостями національної історії, ментальності, політичного устрою країни.

В доповнення до озвучених тез доцент кафедри теоретичної та прикладної економіки, д.е.н, доцент Тетяна Степура влучно підмітила, що «етикет – це не тільки специфічна система і форма поведінки, а й своєрідна система знаків. Їх треба напрацьовувати…».

Відрадно, що у семінарі взяли участь представники різних освітніх шкіл Львова, Києва, Харкова, Дніпра, Рівне, Івано-Франківська.

Проведений семінар вніс корективи у тематику засідань Науково-дослідного центру «Демос». Та кількість порушених учасниками питань ще раз довела, що етичні принципи бізнесу – лише маленька частинка проблем, які нам треба розв’язувати швидко, якісно, оперативно.

Докладніше про семінар – у доданому файлі.