В межах програми «Горизонт Європа» триває подання заявок на участь у конкурсі ERC Synergy Grant 2024

Національна академія наук України
Заставка до матеріалу

В межах програми Європейського союзу «Горизонт Європа триває формування консорціумів і подання заявок на участь у конкурсі 2024 року на отримання грантів Європейської дослідницької ради на спільні дослідження (ERC Synergy Grant 2024).

Гранти Європейської дослідницької ради на спільні дослідження надають для підтримки співпраці від двох до чотирьох дослідницьких груп з метою розв’язання амбітних наукових проблем, які не можуть бути розв’язані окремими дослідниками та їхніми командами поодинці. Аплікантам необхідно продемонструвати новаторський характер, амбітність та здійсненність своєї дослідницької пропозиції. Зазначені гранти можуть бути надані на суму до 10 мільйонів євро на час до 6 років.

У межах гранту можливе додаткове фінансування в розмірі до 4 мільйонів євро для відшкодування витрат на переїзд виконавців до країн Європейського Союзу чи асоційованих країн, закупівлю необхідного обладнання та/або оплату доступу до великих інфраструктурних об’єктів та/або інших витрат на виконання експериментальних та польових досліджень, за винятком витрат на персонал.

Крайній термін подання заявок – 8 листопада 2023 року.

Докладніше – на сайті Національної академії наук України.