Вчителі інформатики отримали сертифікати від Академії Cisco: в ІТРЕ завершилися курси IT Essentials

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
на курсах першого набору вчителів інформатики

На кафедрі телекомунікацій ІТРЕ завершилися курси першого набору вчителів інформатики шкіл Львова та області IT Essentials. Із 25 слухачів 19 отримали сертифікати.

Як розповів старший викладач кафедри телекомунікацій, керівник Центру підготовки інструкторів Академії Cisco при кафедрі телекомунікацій Орест Костів, організатори курсів – Академія Cisco та Обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Курси тривали впродовж другого семестру, форма навчання була комбінована – очно-заочна й дистанційна. Заняття проводили задля підвищення кваліфікації вчителів інформатики в галузі апаратного і програмного забезпечення комп’ютерів.

– Цей курс дає основи з побудови апаратного забезпечення комп’ютерів, операційної системи Windows 7, Windows 10, основи мережевих технологій, основи безпеки комп’ютерних мереж і пошуку найбільш поширених несправностей, що виникають у роботі з комп’ютерами і невеликими мережами, – розповідає старший викладач Орест Костів.

Сертифікати про завершення курсів отримали ті, які склали фінальний іспит не менше ніж на 70%. На сьогодні це 19 осіб. Інші мають можливість доскласти іспит. Є сподівання, що курси матимуть продовження і з вересня буде новий набір учителів інформатики, які зацікавлені підвищити свою кваліфікацію.

на курсах першого набору вчителів інформатики на курсах першого набору вчителів інформатики на курсах першого набору вчителів інформатики на курсах першого набору вчителів інформатики на курсах першого набору вчителів інформатики