В ІППО провели міжнародну конференцію щодо реалізації професійної мобільності студентів у період війни

Кафедра педагогіки та інноваційної освіти Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-конференції

В Інституті права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки з ініціативи кафедри педагогіки та інноваційної освіти 23 листопада 2023 року відбулась Міжнародна студентська науково-практична конференція «Організаційні, правові та психолого-педагогічні аспекти реалізації професійної мобільності студентів у період війни: реалії та перспективи»

Організаторами студентської конференції були:

  • Міністерство освіти і науки України;
  • Національний університет «Львівська політехніка» (м. Львів, Україна);
  • Дніпровська академія неперервної освіти (м. Дніпро, Україна);
  • Науковий інститут психології освіти та виховання (м. Рим, Італія);
  • Вища школа міжнародних відносин і суспільних комунікацій (м. Хелм, Республіка Польща);
  • Академія фізичного виховання і спорту (м. Гданськ, Республіка Польща);
  • Празький гуманітарно-технологічний інститут (м. Прага, Чеська Республіка);
  • Європейський центр освіти (м. Рим, Італія).

Модерувала проведення конференції доцентка кафедри педагогіки та інноваційної освіти Любов Дольнікова, яка наголосила на важливості такого заходу саме зараз, у період повномасштабної війни, запропонувала хвилиною мовчання вшанувати загиблих героїв України.

У конференції взяли участь студенти 12 закладів освіти України, трьох закладів освіти Польщі, одного закладу Чеської Республіки.

До учасників наукового зібрання з вітальним словом звернулися заступник директора ІППО професор Юрій Козловський і завідувачка кафедри педагогіки та інноваційної освіти, д.пед.н. Тетяна Горохівська, які відзначили важливість ведення студентської наукової роботи й наголосили саме на особливостях процесу навчання і досліджень у період воєнного стану. Доктор педагогічних наук, доцент Олександр Ієвлєв виступив із фундаментальною доповіддю щодо професійної та академічної мобільності студентів і викладачів як педагогічної проблеми.

Засідання відбулось у змішаному форматі, що дало змогу водночас забезпечити ефективні комунікації та розширити коло учасників, серед яких були й наукові керівники студентів.

Всього у програмі конференції було заявлено 85 учасників, з них 52 подали тези доповідей, які буде розміщено у збірнику матеріалів конференції. Доповідачі виступили з актуальними доповідями, продемонстрували вміння презентувати результати наукових пошуків та брати участь у дискусії.

Тематика поданих тез і виголошених доповідей охоплювала всі напрями, заявлені організаторами. Найбільш актуальними й цікавими були доповіді, що стосувались психологічних аспектів мобільності студентів у період війни, теоретичних і практичних підходів до трактування категорії мобільності загалом та студентської академічної мобільності зокрема.

Підсумовуючи результати конференції, організаційний та програмний комітети, учасники відзначили високий рівень підготовки і проведення заходу, а також презентацій та доповідей.

Оргкомітет висловлює вдячність усім студентам, які взяли участь у конференції, та їхнім науковим керівникам і бажає подальших наукових звершень!

Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції