В ІНПП відбулася конференція «Конституційна реформа в Україні: досвід країн Центральної та Східної Європи»

Кафедра КМП Львівської політехніки
на конференції

Вже традиційно кожної весни кафедра конституційного та міжнародного права Навчально-наукового інституту права та психології Національного університету «Львівська політехніка» проводить науково-практичну конференцію, присвячену актуальним питанням теорії і практики Конституції та конституціоналізму. Цьогоріч науковий захід під назвою I Науково-практична конференція «Конституційна реформа в Україні: досвід країн Центральної та Східної Європи» відбувся 19 квітня.

Провідні фахівці закладів вищої освіти України та державних установ зі Львова, Києва, Острога та Чернівців, практикуючі юристи й експерти-аналітики, аспіранти і студенти обговорювали особливості конституційної реформи України в контексті досвіду країн Центральної та Східної Європи.

Пленарне засідання конференції відкривав директор Інституту права та психології Львівської політехніки, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Володимир Ортинський. Він, зокрема, наголосив на актуальності проведення цього наукового заходу і подякував за інтерес до конференції однодумцям, які осмислено вболівають за розвиток конституціоналізму в Україні та світі (насамперед у державах Центральної та Східної Європи), радіють успіхам України й розуміють, які непрості виклики доводиться долати правникам-теоретикам і практикам під час реалізації євроінтеграційних державотворчих прагнень України.

За результатами проведення I Науково-практичної конференції «Конституційна реформа в Україні: досвід країн Центральної та Східної Європи» опубліковано збірник матеріалів учасників.

на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції