Економічне консультування американського професора: в ІНЕМ відбулася лекція Майлса К. Лайта

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
В ІНЕМ відбулася лекція Майлса К. Лайта

Студенти та викладачі Інституту економіки та менеджменту прослухали лекцію доктора філософії Майлса К. Лайта «Використання економічної теорії на практиці: приклади економічного консультування».

Доктор Лайт є науковцем факультету в університеті Колорадо в Боулдері та економічним консультантом. Він спеціалізується в галузі комп’ютерного моделювання загальної рівноваги багатьох чинників – таких як зміна клімату, податкової та міжнародної торговельної політики та оцінюванні наслідків стихійних лих.

Доктор Лайт викладає та консультує у питаннях щодо моделювання загальної економіки. Його клієнтами є Світовий банк, ПРООН, Агентство США з міжнародного розвитку, Бюро меліорації США, Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США, Інженерні війська США, Адміністрація Панамського каналу, Міністерство фінансів Ямайки, уряд Об’єднаних Арабських Еміратів, Регіональний транспортний округ Колорадо тощо.

Незважаючи на те, що лекцію д-р Лайт проводив англійською мовою, серед студентів та викладачів знайшлося багато охочих послухати її. Лекція була справді цікавою, про що свідчить жвава дискусія, яку організували самі слухачі. Окрім економічних аспектів, д-р Лайт зміг зацікавити публіку розповіддю про себе, своє дитинство, розвиток своєї кар’єри та іншими історіями свого життя.

Своїми враженнями від лекції американського доктора філософії Майлса К. Лайта поділилися викладачі та студенти. Викладач кафедри менеджменту організацій Юлія Бондаренко влучно зауважила:

– Лекція була цікава як з погляду англомовного викладу, так і з погляду поданого в ній матеріалу і стилю викладання. Чіткість та практичний бік лекції змусив задуматися про забуту істину: «Все просте – геніальне».

Студентка Оксана Софіяник зазначила:

– Найбільше вразила манера викладання і подачі інформації: хоча лектор практично не використовував форму діалогу, виглядало на те, що йому вдалося постійно підтримувати візуальний контакт зі всією аудиторією; яскраві міміка та жести, влучні жарти приковували до себе увагу незважаючи на велику за розмірами залу. Інформаційне наповнення лекції також було цікаве.

В ІНЕМ відбулася лекція Майлса К. Лайта В ІНЕМ відбулася лекція Майлса К. Лайта