В Інституті хімії та хімічних технологій Львівської політехніки завершилася «полімерна» конференція

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
на «полімерній» конференції

Захід відбувається з ініціативи науковців кафедри хімічної технології переробки пластмас ІХХТ що три роки. Цього разу його зорганізували спільно з Інститутом технології та матеріалознавства Технічного університету Кошице (Словаччина) та кафедрою технології й переробки пластмас Люблінської політехніки (Польща). Він зібрав фахівців-хіміків з України, Польщі, Словаччини, Казахстану, Білорусі, аби обговорити «Сучасні технології одержання та переробки полімерних виробів». Лого конференції – ТПМ-2019 (ТПМ – технологія пластичних мас).

– Наше завдання – розглянути питання синтезу, переробки полімерів, їхнього застосування, а також матеріалів спеціального призначення, технології рециклів. Доповіді поділили на три тематики: створення біодеградабельних полімерів (що розкладаються під дією природних бактерій); наноматеріали і нанокомпозити спеціального призначення (для автомобілебудування, електроніки); вторинна переробка вживаних полімерних матеріалів (починаючи з автомобільних шин і закінчуючи поліетиленовими пакетами), – розповідає голова оргкомітету конференції, завідувач кафедри хімічної технології переробки пластмас ІХХТ Олег Суберляк.

За результатами конференції у спецвипуску фахового журналу Chemistry, Technology and Application of Substances будуть опубліковані статті. Також заплановано видати електронний збірник тез доповідей.

на «полімерній» конференції на «полімерній» конференції на «полімерній» конференції на «полімерній» конференції на «полімерній» конференції на «полімерній» конференції на «полімерній» конференції на «полімерній» конференції на «полімерній» конференції на «полімерній» конференції