Ресурси природних вод Карпатського регіону цікавлять не лише українців: у Політехніці відбулася міжнародна конференція

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
на конференції

Представники українських навчально-наукових інституцій, галузевих виробництв України, Польщі, Молдови, Швеції на XVI Міжнародній науково-практичній конференції «Ресурси природних вод Карпатського регіону» говорили про найважливіші проблеми раціонального використання й охорони природних вод і кооперацію інтелектуально-фахового потенціалу задля розв’язання цих питань.

Конференція працювала впродовж двох днів. Першого дня відбулося три пленарні засідання. На них ішлося про водокористування у Львівській області та поводження зі стічними водами, геофізичні пошуки підземних вод на височині Опілля, витрати води й водні ресурси Верхнього Дністра, сучасний стан гідромінеральних ресурсів курорту Східниця, збереження і відновлення Карпат, мінеральні води Польських західних Карпат. Також говорили про перспективні гідротермальні ресурси Карпатського регіону, локальні очисні споруди, отримання власного біогазу в результаті очищення стоків…

Другого дня відбулася стендова сесія, на якій висвітлено питання моніторингу якості підземних вод Закарпаття, забруднення вод Пруту в Чернівцях, сучасні підходи до водокористування, а також про напрями екологічної освіти в навчальних закладах.

Організувала захід кафедра хімії і технології неорганічних речовин ІХХТ.

на конференції на конференції на конференції на конференції