В Афінах на вечорі пам’яті Івана Франка відбулася презентація проекту МІОК «Лис Микита з цілого світу»

За матеріалами сайту МЗС України
Герб Львівської політехніки

19 лютого 2017 року за організаційної ініціативи Центру підтримки і розвитку української культурної спадщини «Трембіта» в Афінах у Культурно-інформаційному центрі Посольства України відбувся вечір пам’яті Івана Франка «Мандруючи стежками Великого Каменяра». У заході взяли участь учні української суботньої школи «Трембіта», співробітники Посольства України, представники української громади Греції та грецької громадськості.

На початку заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, які у лютому 2014 року віддали свої життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Під час заходу звучали вірші Великого Каменяра і пісні – присвяти Україні у виконанні учнів школи «Трембіта» та представників Української громади Святого Миколая.

Відбулася також презентація проекту Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» до 160-річчя від дня народження Івана Франка – «Лис Микита з цілого світу», що об’єднав українських дітей з 33 країн світу. Грамотою МІОК Львівської політехніки було відзначено учня школи «Трембіта», учасника проекту з вшанування пам’яті Івана Франка Василя Том’яка.