Успішний випускник кафедри ХТПП прочитав пізнавальну лекцію для студентів-магістрів

Кафедра хімічної технології переробки пластмас Львівської політехніки
Фото з лекції

На кафедрі хімічної технології переробки пластмас Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки своїм досвідом із проєктування виробів з полімерних матеріалів та оснащення для їхнього виготовлення поділився випускник кафедри Назарій Назарчук.

Назарій завершив навчання у 2011 році й з того часу реалізує себе як інженер-конструктор. Сьогодні його професійна діяльність пов’язана з Групою компаній Storm Group – світовим виробником і дистриб’ютором високоякісних автоаксесуарів, автохімії, автокосметики, охолоджувальних рідин, супутніх товарів, а також робочого та спецодягу, автотекстилю. За роки практики на рахунку Назарія сотні успішних проєктів у сфері проєктування виробів загально-технічного та конструкційного призначення для автомобільної, медичної, військової та інших галузей. Тому студентам цікаво й корисно було отримати практичну інформацію від досвідченого фахівця, а особливо – випускника кафедри.

Гість провів лекцію в межах навчальної дисципліни «САПР і конструювання пластмасових виробів та оснащення для їх формування» (лектор – професор кафедри ХТПП Олександр Гриценко) для студентів першого курсу магістерського рівня підготовки за освітньо-професійною програмою «Хімічні технології переробки полімерних та композиційних матеріалів» та освітньо-науковою програмою спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія».

Об’єктом ознайомлення під час лекції було оснащення для виготовлення виробів із термопластів методом лиття під тиском (форми для лиття під тиском) – класифікація, будова, робота, особливості проєктування, зокрема з використанням САПР. Водночас було порушено питання сучасних підходів до вибору матеріалів виробів з пластмас та прогнозування їхніх експлуатаційних властивостей.

Під час дискусії гість розповів студентам про власний досвід професійного становлення, особливості роботи за спеціальністю в сучасних реаліях, відповів на запитання.

На зустрічі були також присутні абітурієнти, які виявили зацікавленість до навчання за згаданим профілем.

Кафедра вдячна Назарію за змістовну та корисну лекцію і сподівається на розширення співпраці в напрямі підготовки майбутніх спеціалістів галузі!

Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції