Успішна залученість студентів Львівської політехніки до благодійного збору

Софія Коритко, студентка групи ЖР-31
Заставка до матеріалу

6 грудня 2023 року був відкритий благодійний збір «Рій помсти 2.0» на FPV-дрони для українських захисників. У межах цього збору за участі Фонду Сергія Притули також розпочали змагання між 23 закладами вищої освіти з усієї України. На головному сайті фонду про «пекельну сесію» зазначено, що студенти, які зберуть найбільшу суму, зможуть обрати унікальний крафтнейм для всієї партії FPV-дронів. Львівська політехніка перебуває не лише у списку університетів, що долучилися до благодійності, а й серед тих ЗВО, кому вдалося зібрати найбільше коштів.

Про «пекельну сесію», або як студентство України пише екзамени «по-своєму», – розповів голова Колегії студентів університету Богдан Мірінчик як головний координатор збору Львівської політехніки:

– Вже зовсім близько важка дата – другий рік від початку повномасштабного вторгнення. Важко знайти людину, яка бодай якимось чином не долучалася до волонтерства, особливо серед рушійної сили нашого суспільства – студентства.

Кожен з нас зараз усвідомлює важливість допомоги нашій армії, і це вже не про можливість, а про обовʼязок. Це не просто перевірка, це тест для нашої нації, де 2 – це наше знищення, а 5 – наша перемога. Тому все, що ми робимо зараз, спрямоване на формування нашого майбутнього.

Трохи більш як місяць тому з нами звʼязалися представники Студентського братства Києва з пропозицією долучитися до міжуніверситетського збору. Таку акцію вже проводили минулого року, проте лише серед університетів Київщини. Але цього разу ініціатори вирішили розширити географію і запропонували долучитись університетам з усієї країни.

З цілковитим розумінням потреби донатів та чималим стимулом у вигляді змагання між університетами для наших студентів ми погодилися брати участь, хоч і усвідомлювали всю серйозність суперників, які показали сильні результати минулого року.

Тож на наступні два тижні нашими цілями стали:

  • 2 млн на FPV-дрони;
  • максимально можлива допомога для ЗСУ;
  • перемога у змаганні.

На старт, увага, руш…

Це було 6 грудня, і всі університети запустили збори. Незважаючи на незначну перерву після нашого попереднього збору на 2,4 млн, ми впевнено тримали позицію від 1 до 3 місця.

Проте через кілька днів ми змінили стратегію і вирішили замість просування загального збору відкрити багато маленьких персональних зборів. Усе розпочалося з кількох людей, але потім було все більше і більше бажаючих доєднатись і відкрити свій збір. Це показало сильні сторони наших студентів, адже це про лідерство та бажання перемогти водночас із проявом свідомості: багато невеликих зборів – це, по закінченні, один великий і чиєсь врятоване життя.

Кінець збору мав був бути 19 числа, проте його продовжували два рази аж до 7 січня, що дало нам можливість зібрати більшу суму, ніж ми очікували.

Отож 7 січня – це 98 закритих маленьких зборів, це 760 000 грн, що зібрали політехніки, та перше місце в цьому змаганні.

Дякуємо всім, хто долучився до організації збору, а особливо всім донатерам. Без вас ми не змогли б цього зробити.

Далі більше!

Додамо, що після 7 січня збір знову був продовжений і станом на сьогодні ще триває.