Уряд Швейцарії надає українським науковцям федеральні стипендії для навчання у швейцарських вишах

За матеріалами порталу Освіта.ua
фото дівчини з прапорцем Швейцарії

Уряд Швейцарії через Федеральну комісію з надання стипендій для іноземців з метою популяризації міжнародного обміну та поглиблення співпраці між Швейцарією та іншими країнами надає для іноземних науковців федеральні стипендії.

Координує аплікаційний процес в Україні Посольство Швейцарії в Києві. Установа приймає досьє від громадян України, контролює на його відповідність вимогам комісії, проводить попередній відбір.

Федеральна комісія з надання стипендій для іноземців надає українським науковцям три типи стипендій:

  • Research scholarships;
  • PHD scholarships;
  • Postdoctoral Scholarships.

Такі стипендії надаються для навчання у швейцарських університетах, федеральних політехнічних інститутах та у вищих школах прикладних наук.

Для отримання аплікаційних документів (умови участі у конкурсі, аплікаційна форма, формуляр для проведення дослідницької роботи, формуляр листа-рекомендації, формуляр медичної довідки, рекомендації з пошуку супервайзера) слід у письмовій формі звернутися до Посольства Швейцарії (olena.gut@eda.admin.ch або kyiv@eda.admin.ch).

Повний пакет аплікаційних документів слід роздрукувати та у двох екземплярах подати до Посольства Швейцарії в Києві щонайпізніше до 5 грудня 2020 року.

Інформація про навчання та проведення наукових досліджень у різних вищих школах Швейцарії наведена на сайті swissuniversities.