У Політехніці мріяли та обнімалися з чудернацькими звірятками: Університет відсвяткував День студента

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
свято студента

День студента у Політехніці завжди особливий. Щороку молодь дбає, щоб це свято було цікаве не лише для них, а й усіх політехніків. Традицією вже стало привітання при вході до головного корпусу університету, а також зустріч найперших студентів, а цьогоріч, деякі інститути, зокрема ІТРЕ, ІГСН вітали ще й перших працівників. Також студенти окремих інститутів (знову ж ІТРЕ, а також ІНЕМ) не полінувалися і прикрасили корпуси кольоровими кульками, щоб свято було видно здалеку.

Третій рік поспіль першокурсники різних інститутів записують свої бажання, складають в тубус і урочисто закопують на території поблизу встановленого знаку, де в майбутньому постане пам’ятник студентам. Цього разу, хоч дехто з організаторів і нарікав на пасивність студентів, вони спромоглися трохи помріяти і це все записати, щоб через п’ять років викопати свої мрії і переконатися, що з задуманого здійснилося.

Ще одна, значно давніша традиція, – встановлення студентського рекорду. Чого лише за стільки років не вигадували політехніки: і найдовший конспект, і найбільша кількість студентів у тролейбусі, карта України, яку складали студенти і багато-багато різного. А цьогоріч вирішили, що цікаво буде встановити рекорд із найбільшої кількості обіймів студентів у кугурумах (комбінезони у вигляді різних тварин). Тож площу перед четвертим корпусом заполонили «тваринки» (пінгвіни, жирафи, зебри, ведмедики і багато інших) та «супер-герої».

Особливістю цьогорічного рекорду був розіграш смачних подарунків. Але завдання були не такі вже й прості: мало того, що студенти вбралися в чудернацькі комбінезони, вони мусили ще назбирати якнайбільшу кількість селфі. Тобто співпраця була з двох сторін: студенти отримували побажання з цукерками та хештег #hugs_nulp, з яким повинні були опублікувати фото з героєм у кугурумі в соцмережі Instagram.

Тож студентам довелося чимало побігати, пообніматися і поселфитися, щоб встановити рекорд і здобути перемогу. Отже, за підсумками – переміг студент ІТРЕ Сергій Брановський у костюмі жирафа. А от переможець серед тих, хто найбільше «запостив» фоток зі «звітрятками-курумчиками» загадковий odarchuk.d, якого годі знайти у соцмережах.

У більш камерній обстановці студенти продовжили святкування вже після пар разом із викладачами своїх кафедр. Принаймні так День студента відзначали на кафедрі «менеджменту персоналу та адміністрування» (ІНЕМ) та на кафедрі «політології та міжнародних відносин» (ІГСН).

В ІНЕМ креативні магістри (групи МОРм-12) посвячували першокурсників (групи УП-11) у справжні студенти, «змусивши» їх «урочисто поклястися» вірно служити ІНЕМ, суворо дотримуватись законів студентства, а саме: 1) у щасті та горі, у здоров’ї та недузі, в багатстві та бідності ділитись шпаргалкою з ближнім своїм; 2) ділитись стипендією з другом-комерційником; якщо ж сам комерційник, то все добре, я – «красунчик»; 3) усіма можливими та неможливими методами допомагати побратиму, що біля дошки потрапив під обстріл викладача; 4) не пошкодувати булочки одногрупнику своєму; 5) відправитись на комісію за побратимом своїм. «У разі порушення мною хоча б одного з пунктів хай впаде на мене «повторка» з фізкультури, вічні черги на роздрук та відсутність інтернету на парі».

Викладачі та студенти-міжнародники організували урочисте нагородження найуспішніших та найактивніших студентів та груп. А першокурсники за підтримки голови осередку Товариства «Просвіта», доцента Оксани Волинець, підготували цілу концертну програму.

Завершилося святкування Дня студента аж 19 листопада. В цей день преміями ЛОДА та ЛОР нагороджували найуспішніших студентів Львівщини, серед яких чи не найбільше було саме політехніків.

День студента у Політехніці День студента у Політехніці День студента у Політехніці День студента у Політехніці День студента у Політехніці