Україна піднялася на 29 позицій у рейтингу індексу електронної участі ООН і сьогодні посідає 46-е місце у світі

За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації України
Ілюстрація росту показників

Україна піднялася на 29 позицій у рейтингу індексу електронної участі Організації Об’єднаних Націй, який формується в рамках дослідження UN E-government Survey. Про це повідомила заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська на Ukraine Reform Conference – міжнародній події, присвяченій експертному обговоренню прогресу реформ в Україні.

– Сьогодні Україна посідає 46-е місце зі 193 країн світу – учасниць рейтингу. Вже у 2022 році ми прагнемо увійти до ТОП-20 країн рейтингу. Лідерами цього рейтингу є Естонія, Південна Корея, США, Японія та Нова Зеландія, – поділилася Людмила Рабчинська

Зокрема, для цього Міністерство цифрової трансформації готує до запуску онлайн-платформу «ВзаємоДія» за підтримки Програми EGAP, яку реалізує Фонд Східна Європа. Також Міністерство підтримує ініціативу Президента України Володимира Зеленського щодо запровадження інтернет-голосування на виборах та референдумі, зокрема і-voting на президентських виборах 2024 року. Окрім цього, триває робота над розробкою нормативної бази для розвитку прямої демократії в Україні та надано пропозиції щодо цифровізації процесу референдуму, а саме е-збору підписів та е-голосування.