Учасники засідання євроклубу EU for YOU обговорили виклики та можливості глобальної політики ЄС

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото із засідання клубу

17 травня 2024 року в Актовій залі головного корпусу Львівської політехніки відбулось засідання євроклубу EU for YOU в межах проєкту «Глобальне відповідальне лідерство ЄС: зміна клімату, захист навколишнього середовища та гуманітарна допомога» (EU_LEAD) за підтримки програми Erasmus+ напряму Жан Моне та у партнерстві з «Клубом дипломата» Університету.

Цього разу формат проведення засідання євроклубу був особливим – у формі «живої бібліотеки» – на тему «Глобальна політика ЄС: виклики та можливості».

На захід до студентської молоді завітали три спікери, а саме:

  • Юрій Тишкун – к.політ.н., доцент кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки, з темою виступу «Проблема суб’єктності ЄС в глобальній політиці в умовах російсько-української війни»;
  • Оксана Миляник – Environmental Sustainability Lead, SoftServe, експертка із законодавства, Zero Waste Alliance Ukraine, яка сфокусувалась на тематиці «Управління відходами в Україні: кращі практики ЄС»;
  • Богдан Мірінчик – посол європейської молоді, голова Колегії студентів Університету, говорив про «Глобальне лідерство ЄС: роль ЄС у формуванні нової міжнародної системи».

Упродовж засідання євроклубу спікери почергово ділились цікавою та актуальною інформацією з трьома попередньо сформованими командами студентів-міжнародників як бакалаврату, так і магістратури. Формат «живої бібліотеки» вкрай сподобався студентам, оскільки у них була можливість дізнатись більш докладну інформацію за темою виступу, поставити питання, подискутувати й поділитися своїми знаннями.

До заходу долучилось 22 студенти-міжнародники. Команда проєкту EU_LEAD щиро дякує усім учасникам заходу та спікерам і продовжує готувати інші, не менш цікаві івенти!

З докладнішою інформацією про EU_LEAD можна ознайомитися на сайті проєкту в межах Порталу Львівської політехніки.

Фото із засідання клубу Фото із засідання клубу Фото із засідання клубу Фото із засідання клубу Фото із засідання клубу Фото із засідання клубу Фото із засідання клубу Фото із засідання клубу Фото із засідання клубу Фото із засідання клубу Фото із засідання клубу Фото із засідання клубу