У полі зору – фотограмметрія та геоінформатика: учасники конференції в Університеті домовилися про подальшу співпрацю

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
на конференції «Моніторинг довкілля, фотограмметрія, геоінформатика – сучасні технології та перспективи розвитку»

Учасники VIII Міжнародної конференції «Моніторинг довкілля, фотограмметрія, геоінформатика – сучасні технології та перспективи розвитку» домовилися про налагодження подальшої співпраці між фахівцями різних країн.

Ідеться про співпрацю між науковими та освітньо-науковими інституціями України й закордону, які спеціалізуються на фотограмметрії та геоінформатиці. У пленарному й секційних засіданнях узяло участь близько сотні науковців і практиків із Івано-Франківська, Хмельницького, Рівного, Києва, Харкова, Кропивницького, Одеси, Ужгорода. Серед закордонних гостей – представники Польщі, Німеччини, Молдови, Вірменії, США, Канади.

Розпочалася конференція у стінах Львівської політехніки, а продовжилася на базі навчально-наукового геоінформаційного центру у Східниці. Основна тематика доповідей та обговорень стосувалася моніторингу довкілля й екології, методів і технологій фотограмметрії, дистанційного зондування, геодезії, кадастру, картографії та геоінформатики. На заході експонували виставку технічних засобів, технологій і програмних продуктів.

– Науковці провели багато цікавих фахових дискусій. Відрадно, що до роботи активно долучається молодь, зокрема аспіранти, – розповідає старший викладач кафедри фотограмметрії та геоінформатики, секретар оргкомітету конференції Любов Бабій.

Чергова конференція відбудеться у Природничому університеті Любліна (Польща).

на конференції «Моніторинг довкілля, фотограмметрія, геоінформатика – сучасні технології та перспективи розвитку» на конференції «Моніторинг довкілля, фотограмметрія, геоінформатика – сучасні технології та перспективи розвитку» на конференції «Моніторинг довкілля, фотограмметрія, геоінформатика – сучасні технології та перспективи розвитку» на конференції «Моніторинг довкілля, фотограмметрія, геоінформатика – сучасні технології та перспективи розвитку» на конференції «Моніторинг довкілля, фотограмметрія, геоінформатика – сучасні технології та перспективи розвитку» на конференції «Моніторинг довкілля, фотограмметрія, геоінформатика – сучасні технології та перспективи розвитку»