У західних областях України триває проєкт Tech LabInno від стартап-школи Львівської політехніки

UNICEF Ukraine
Фото з проєкту

З липня 2023 року проєкт Tech LabInno від стартап-школи Національного університету «Львівська політехніка» реалізують у віддалених точках 7 областей: Львівської, Волинської, Івано-Франківської, Рівненської, Закарпатської, Тернопільської та Чернівецької. Проєкт є частиною програми «Повернення до формального та неформального викладання й навчання в громаді для учнів і підлітків, у тому числі ВПО». Його учасниками стали вже понад 2400 дітей.

Через війну 12-річна Наталя переїхала з рідного Мелітополя до Сарн. Тут дівчинка ходить до місцевої школи і стала однією з відвідувачок мобільної лабораторії Tech LabInno, яка переїздить з одного місця на інше та проводить для школярів інтерактивні заняття, що охоплюють різні сфери науки. Наталя спробувала себе у ролі хіміка та молекулярного кухаря:

«Я готувала ікру із соку, дивилася, як друкує 3D-принтер, гралася машинками на пульті, билася роботами. Найбільше сподобалось робити ікру».

Серед учасників проєкту є також дітки з особливими освітніми потребами, як-от 13-річний Назарій, який навчається у 6 класі. Візит мобільної лабораторії став для Назарія справжнім святом.

«Було дуже цікаво поспостерігати за дослідами, за робототехнікою, за фізичними явищами. Назарію дуже сподобалося спілкуватись із тренерами та особлива увага, яку йому приділили», – наголошує тато Назарія, Ігор.

Кожна громада із західних областей України може запросити мобільну лабораторію Tech LabInno у своє місто. Це можна зробити через форму реєстрації.

Фото з проєкту Фото з проєкту Фото з проєкту Фото з проєкту Фото з проєкту Фото з проєкту Фото з проєкту Фото з проєкту Фото з проєкту