У навчально-оздоровчому таборі «Політехнік-3» завершився X Міжнародний пленер НСС

За матеріалами сайту Міністерства молоді та спорту
Герб Львівської політехніки

24–30 серпня 2015 року в навчально-оздоровчому таборі «Політехнік-3» Національного університету «Львівська політехніка» (с. Коблеве Миколаївської області) відбувся X Міжнародний пленер Національного студентського союзу з питань студентського самоврядування, фізичного виховання та соціального захисту студентської молоді.

У заході, який за підтримки Міністерства молоді та спорту України організували ВМГО «Національний студентський союз», Колегія студентів і аспірантів Національного університету «Львівська політехніка», Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, Одеська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України, взяли участь понад 70 представників органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів із 16 регіонів України. Із закордону на пленер приїхали представники молодіжних об’єднань Німеччини та Молдови.

Учасникам, організаторам та гостям заходу надійшло вітання від Міністерства молоді та спорту України.

Навчальна складова заходу була змістовною та насиченою. Так, директор департаменту міжнародного співробітництва Міністерства молоді та спорту Республіки Молдова Андрій Ніколенко, який брав участь у заході як експерт, розповів про вплив міграційних процесів на розвиток та становлення молоді, а також про досвід євроінтеграції Молдови. Голова наглядової ради НСС, начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Анатолій Ігнатович розповів про використання соціальних мереж для проведення інформаційно-лобістських кампаній. Програма також передбачала проведення тренінгів щодо захисту прав студентів, проектного менеджменту, фандрайзингу, екологічних аспектів збереження Чорного моря. Учасники пленеру відвідали семінари для особистісного розвитку, національно-патріотичного виховання та духовних цінностей, взяли участь у навчальних іграх та симуляціях.

Після отримання сертифікатів наприкінці заходу учасники написали побажання майбутнім поколінням студентів та заховали їх капсулі часу, яку відкриють вже на наступному заході.