У таборі «Політехнік-3» провели модуль AUF-проєкту «Безвірусне освітнє середовище»

Кафедра електронних обчислювальних машин Львівської політехніки
Фото із заходу

Упродовж 4 днів серпня у навчально-оздоровчому таборі «Політехнік-3» Національного університету «Львівська політехніка» група студентів та викладачів Національного університету «Львівська політехніка» за підтримки Всесвітньої Асоціації університетів Франкофонії (AUF) провели серію семінар-тренінгів для 16 студентів. Серед учасників семінару переважали студенти освітньої програми «Комп’ютерна інженерія», хоча до заходу долучались також студенти інших закладів вищої освіти, зокрема Університету Григорія Сковороди в Переяславі та Хмельницького національного університету.

Як проводити заходи в умовах незгасаючої пандемії Covid-19 – саме це стало головною темою заходів, спрямованих на розвиток soft-skills у студентів, які долучились до участі у проєкті «Безвірусне освітнє середовище». Варто відзначити й окремий тренінг з основ французької мови, який було проведено для учасників заходу в межах проєкту.

Координаторами та лекторами проєкту стали аспірант кафедри електронних обчислювальних машин Остап Очерклевич спільно з магістром цієї кафедри Павлом Назаркевичем і доцентом Анатолієм Ігнатовичем.

Учасники семінару мали можливість долучитись до інших заходів, які відбувались у навчально-оздоровчому таборі, зокрема долучались до спортивно-масових активностей, організованих у межах XVI молодіжного пленеру з питань лідерства, стратегічного планування та фізичного виховання студентської молоді.

Підсумком заходу стали не тільки формування soft-skills в учасників проєкту, але й розробка дорожньої карти проведення масових заходів у пост-коронавірусний період. Серед рекомендацій, які були підтримані учасниками, стали необхідність заклику молоді до вакцинації та дотримання маскового режиму разом із проведенням заходів на відкритому повітрі, а також поєднання онлайн та офлайн форматів для зменшення контакту між учасниками тощо.

Зазначимо, що проєкт AUF-проєкту «Безвірусне освітнє середовище» реалізується у Національному університеті «Львівська політехніка» за участю Колегії студентів Університету, Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Львівської політехніки та ВМГО «Національний студентський союз» за підтримки Всесвітньої Асоціації університетів Франкофонії (AUF). У межах проєкту також заплановано виготовлення системи знезараження приміщень, а також розробка натурального антисептика, які мають допомогти у протидії поширенню коронавірусу в освітньому середовищі.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу